NH NL 072 548 99 99

Kaasmarkt orgelconcert

Gratis orgelconcert door Elisabeth Hubmann

concert
De Grote Sint Laurenskerk telt twee, wereldberoemde orgels: het Van Covelens orgel (ook wel Koororgel genoemd) en het Van Hagerbeer/Schnitger of Grote orgel. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op beide orgels. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

De Grote Kerk is gratis toegankelijk en beide orgels worden om 12.00 uur en 13.00 uur bespeeld door een organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door Elisabeth Hubmann.

Biografie
Elisabeth Hubmann word geboren in 1994 in Hall in Tirol, studeerde musicologie en klassieke studies en sluit momenteel haar orgelstudie bij Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam af. Ze werkt als organist van de Obrechtkerk, waar ze verschillende premières van hedendaagse orgel- en koormuziek uitvoerd. Naast solo- en kamermuziekconcerten in het binnen- en in buitenland, organiseert ze ook concerten en werkt als pianiste. Ze is vooral geïnteresseerd in historische instrumenten en speelpraktijk, improvisatie, muziekonderwijs en interdisciplinaire projecten. In 2018 was ze bijvoorbeeld co-redacteur van een boek over 'Kunst als sociocritisch medium' en onderzoekt op deze moment over 'hyperorgans and sound heritage'.

Programma:
Georg Böhm: Präludium und Fuge C-Dur

Johann Adam Reinken: Choralphantasie super „An Wasserflüssen Babylon“

Johann Sebastian Bach: Präludium und Fuge G-Dur BWV 550

Reserveer uw toegangskaarten
Er geldt een beperking op het aantal bezoekers dat tegelijk in de kerk aanwezig mag zijn. Het is daarom noodzakelijk om voorafgaand aan uw bezoek een gratis ticket te reserveren.
    Info volgt
    Info volgt