Koorstraat 2
1811 GP, Alkmaar
NH NL 072 548 99 99


Kaasmarkt orgelconcert

Gratis orgelconcert door Elena Roce

concert
De Grote Sint Laurenskerk telt twee, wereldberoemde orgels: het Van Covelens orgel (ook wel Koororgel genoemd) en het Van Hagerbeer/Schnitger of Grote orgel. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op beide orgels. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

De Grote Kerk is gratis toegankelijk en beide orgels worden om 12.00 uur en 13.00 uur bespeeld door een organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door Elena Roce.

Biografie
Elena Roce (1994) werd geboren in Pula (Kroatië). Na het behalen van haar orgeldiploma schreef ze zich in bij MA Zagreb en studeerde orgel als hoofdvak. Een jaar later studeerde ze af in solozang. Ze behaalde verschillende regionale en staatsprijzen en nam deel aan vele orgel- en zang masterclasses, voornamelijk geassocieerd met middeleeuwse, renaissance- en barokmuziek (K. Livljanić, J. Cabré, V. Gyura, T. Ospital, L. Robilliard, R. Bot, T. Trotter, B. van Oosten, H. van der Kamp, C. McFadden). Naast orgelrecitals en kamerconcerten speelde ze oude muziekzangrepertoires onder begeleiding van luitist E. Stein en organist K. Klarić op verschillende festivals. Vanaf 2012 bekleedde ze de functie van dirigent en hoofdorganist in cathedral of Saint Mary's Assumption in Pula, waar ze het vocaal ensemble Soli Deo Gloria dirigeerde. Sinds 2015 zingt ze ook in oratoriumkoor Cantores Sancti Marci en renaissance ensemble Marco Polo. In 2017 werd ze extern medewerker aan de lagere en middelbare muziekschool in Karlovac en artistiek directeur/producent van organum histriae internationaal orgelfestival.  Ook nam ze deel aan het professionele kamerkoorproject van hedendaagse muziek 'Meesters & Gezellen', onder leiding van N. Schweckendiek, M. Romano en G. Berghs. In 2019, na haar studie in Zagreb, is ze begonnen met masterstudies klassieke orgelafdeling aan het Conservatorium van Amsterdam (M. Havinga, P. van Dijk). In 2020 schreef ze zich in voor een bacheleorstudie aan de afdeling Oude Muziek. Samen met haar collega K. Klarić richtte zij de 'Vereniging ter bevordering en bescherming van orgelerfgoed Organum Histriae' op. 

Programma
J.P.Sweelinck: Fantasia a1 SwWV 273
M.Weckmann: Komm, heiliger Geist, Herre Gott
J.S.Bach: Praeludium et fuga in a, BWV 543

Reserveer uw toegangskaarten
Er geldt een beperking op het aantal bezoekers dat tegelijk in de kerk aanwezig mag zijn. Het is daarom noodzakelijk om voorafgaand aan uw bezoek een gratis ticket te reserveren. 
Kaarten
  • Zaal Grote Kerk
    Info volgt
  • Zaal Grote Kerk
    Info volgt