NH NL 072 548 99 99

Kaasmarkt orgelconcert

Gratis orgelconcert door Daniël Post

concert
De Grote Sint Laurenskerk telt twee, wereldberoemde orgels: het Van Covelens orgel (ook wel Koororgel genoemd) en het Van Hagerbeer/Schnitger of Grote orgel. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op beide orgels. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

De Grote Kerk is gratis toegankelijk en beide orgels worden om 12.00 uur en 13.00 uur bespeeld door een organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door Daniël Post.

Biografie
Daniel Post (1997) is een Nederlands pianist/organist uit Urk. Vanaf zijn 5e ontving hij orgel en pianolessen bij o.a. Jacob Schenk en Hans van Beelen. Momenteel studeert hij hoofdvak orgel bij Matthias Havinga en Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam. Verder ontwikkelt hij zich op het gebied van pianospel bij o.a. Marta Liebana en Jan Vayne. Daniel ontving masterclasses van een breed scala aan musici waaronder Louis Robilliard, Thomas Ospital, Thomas Trotter en Ben van Oosten voor orgel en Wibi Soerjadi, Igor Roma, Paul Komen, Nata Tsvereli, Yoram Ish- Hurwitz, Juan Zurutuza voor piano. Daniel is actief als kerkorganist binnen verschillende kerken in zijn woonplaats. Verder is hij dirigent van het kinderkoor “klein maar dapper” uit Urk en is hij veelgevraagd koorbegeleider. Daniel is actief als docent op het gebied van orgel en piano en hij geeft concerten in zowel binnen- als buitenland.

Reserveer uw toegangskaarten
Er geldt een beperking op het aantal bezoekers dat tegelijk in de kerk aanwezig mag zijn. Het is daarom noodzakelijk om voorafgaand aan uw bezoek een gratis ticket  te reserveren.
    Info volgt
    Info volgt