NH NL 072 548 99 99

Ensemble Fantasticus

Rondom Bach

concert
In de serie ‘Rondom Bach’ speelt Ensemble Fantasticus vanmiddag werken van Bach, Buxtehude, Schmelzer, Bertali en Stradella.

M.m.v. Rie Kimura (viool), Robert Smith (cello/gamba) en Kathryn Cok (klavecimbel) en Pieter van Dijk (orgel).

De serie Rondom Bach in de Grote Kerk Alkmaar biedt luisterrijke zaterdagmiddagconcerten met orgelmuziek, vaak aangevuld met andere instrumentalisten. De serie is samengesteld door stadsorganist Pieter van Dijk. Dit concert is geprogrammeerd in samenwerking met het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds en het Orgel Festival Holland.

* Alessandro Stradella - Sinfonia 22
* Dietrich Buxtehude - opus 1, no 4 in Bes BuxWV 255
* Dietrich Buxtehude - Passacaglia in d BuxWV 161 (orgel)
* Antonio Bertali - Sonata à 2 in d
* Dietrich Buxtehude - Praeludium in a BuxWV 153 (orgel)
* Dietrich Buxtehude - Sonata à 2 in a BuxWV 272
* Georg Muffat - Toccata tertia in a (1690) (orgel)
* Johann Schmelzer - Sonata Quarta in D (uit Sonatae Unarum Fidium 1664)

Grote Kerk Alkmaar volgt te allen tijde de RIVM richtlijnen.

Entree is gratis, maar toegangskaarten dienen wel gereserveerd te worden. Dit kan via www.grotekerkalkmaar.nl  Een donatie na afloop is welkom.