NH NL 072 548 99 99

De Verschrikkelijke Vondeling

Een winters sprookje (6+)

familie

"Maar wie ben jij dan? Och kleine… Au!"

In de donkere dagen rond Kerst is de Grote Kerk van Alkmaar het decor van een gloedvol winters sprookje. TAQA Theater De Vest neemt met de voorstelling De Verschrikkelijke Vondeling het initiatief om ook in tijden van het coronavirus een bijzonder kerstuitje voor de hele familie mogelijk te maken. Hoe de maatregelen om de pandemie te bedwingen zich ook ontwikkelen, de organisatie zorgt ervoor dat het publiek veilig, volgens de geldende regels én in de juiste sfeer dit winterse sprookje kan beleven.

Een hartverwarmend avontuur
In de Grote Kerk beleeft het publiek dit hartverwarmende avontuur in de intieme sfeer die hoort bij Kerst, maar toch op veilige afstand. Laat je meevoeren naar een kerstavond waarop de komst van een kindje vele levens overhoop gooit. Quasi is een onhandelbaar jongetje. Hij bijt, krabt en slaat. Zijn pleegvader Fred Rollo gaat voor hem door het vuur en raakt daarbij verstrikt in een kluwen van goedbedoelende hulpverleners en kwade krachten. De voorstelling duurt 60 minuten en heeft geen pauze.

Topcast en musici spelen nieuwe tekst van Don Duyns
Schrijver Don Duyns, bekend van familievoorstellingen als Lang en gelukkig, Snorro en Woef Side Story, vertelt met De Verschrikkelijke Vondeling de wonderbaarlijke geschiedenis van hoe de Klokkenluider in de Grote Kerk terecht kwam. Na het succes van de familievoorstelling Het Mysterie van Alkmaar strijken de makers van De Orkestkeuken op uitnodiging van TAQA Theater De Vest opnieuw neer in de Grote Kerk. Zij brengen een geweldige groep acteurs naar Alkmaar: Annet Malherbe, Paul R. Kooij, Charlie Chan Dagelet, David Lucieer, Remy Meeuwsen en Davida Blom. Samen met vier topmusici spelen zij een humoristische en muzikale voorstelling in regie van Lennart Monaster.

Tickets bestellen
Per transactie bestel je maximaal 2 kaarten voor volwassenen en maximaal 4 kaarten voor kinderen t/m 12 jaar. Bestel je kaarten voor meerdere huishoudens? Plaats dan per huishouden een bestelling. We berekenen geen transactiekosten. Mocht de voorstelling vanwege coronamaatregelen niet doorgaan, dan kun je online de teruggave van je tickets regelen.

Deze voorstelling wordt mede mogelijk gemaakt door het Kickstart Cultuurfonds, Fonds 21 en Victoriefonds.

Spel:
Een productie van Theater De Vest in samenwerking met De Orkestkeuken. Annet Malherbe, Paul R. Kooij, Charlie Chan Dagelet, David Lucieer, Davida Blom, Remy Meeuwsen (spel). Myrthe Helder (viool), Lars Wouters van den Oudenweijer (klarinet), Larissa Groeneveld (cello) en Celia García-García (piano). Lennart Monaster (regie), Don Duyns (tekst), Joris Nassenstein en Jan Pieter Koch (concept), Dieuweke van Reij (decor- en kostuumontwerp), Alex Brok (lichtontwerp), Toek Numan (arrangementen).