Koorstraat 2
1811 GP, Alkmaar
NH NL 072 548 99 99


Cappella Amsterdam

alBahr – Mare Nostrum

klassiek
Sinds de klassieke oudheid is de Middellandse Zee een centrum van uitwisseling en handel. Naast handelswaar worden over deze zee ook al eeuwenlang kunst en muziek uitgewisseld. Cappella Amsterdam neemt je mee naar de kusten van de Middellandse Zee en laat horen hoezeer de verschillende muzikale tradities rond deze zee met elkaar verbonden zijn. In die regio mengen zich klanken uit de Arabische muziek, de Balkan, het Midden-Oosten en de jazz.
 
Cappella LAB onderzoekt nieuwe muzikale synergieën en de grenzen van de koormuziek. Voor het concert 'alBahr – Mare Nostrum' nodigt Cappella LAB twee grootheden met wortels in een uiteenlopende muziektraditie uit. Amira Medunjanin is een van de belangrijkste vertolkers van sevdah. Deze melancholische muziek uit Bosnië-Herzegovina bevat elementen uit Arabische muziek, westerse muziek en ritmes uit de Balkan. De Libanese zangeres Rima Khcheich is internationaal gewaardeerd vanwege haar unieke vertolking van klassieke Arabische muwashahat (een Moors/Arabische liedvorm uit de 12e en 13e eeuw), oude Byzantijnse liederen en interessante samenwerkingen met (jazz)musici van over de hele wereld.

Programma
Aftab Darvishi nieuw werk (wereldpremière)
Gerard Beljon Planctus Cygni
Anoniem selectie uit Cantigas de Santa Maria van Alfonso X el Sabio
Traditionele werken uit onder andere Libanon, Syrië, Egypte, Bosnië-Herzegovina, Marokko en Tunesië
Kaarten
  • Zaal Grote Kerk
    Prijs Normaal € 29,50
    incl. drankje en garderobe
Spel:
Uitvoerenden : Cappella Amsterdam | Leonard Evers, dirigent | Amira Medunjanin, zang | Rima Khcheich, zang | Diverse instrumentalisten op ud, kamancheh, duduk en harp