NH NL 072 548 99 99

World Press Photo Exhibition 2020

De meest indrukwekkende nieuwsfoto's gemaakt door (inter)nationale fotografen

tentoonstelling
De World Press Photo Foundation gelooft al zes decennia in de kracht van het (laten) zien van visuele verhalen. Opgezet als competitie in 1955 door Nederlandse fotografen, uitgegroeid tot non-profitorganisatie met een wereldwijd bereik. Deze zomer gratis toegankelijk in de Grote Kerk!

World Press Photo Exhibition 2020
Since 1955, The World Press Photo Foundation has believed in the power of showing and viewing visual stories. Initially a contest for Dutch photographers, the World Press Photo Foundation has now developed into a nonprofit organization with a global reach. This Summer, the exhibition will be free to visit in the Great Church of Alkmaar.

Reserveer een ticket om zeker te zijn van toegang
Het vooraf reserveren van een gratis ticket voor een bezoek aan de kerk is niet meer noodzakelijk. Wel geldt er een beperking op het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in de kerk aanwezig mag zijn. Wil je dus graag verzekerd zijn van toegang op een bepaald tijdslot? Dan is het nog steeds mogelijk om vooraf een gratis kaartje te reserveren via de website. Kies bij het reserveren in de kalender voor de gewenste datum en tijd. LET OP bij het reserveren: de expositie is alleen te bezichtigen van 17 juli t/m 23 augustus.
Volkskrant ★★★★

"De tentoonstelling van World Press Photo doet er alles aan onze ogen te openen voor het leed voorbij onze eigen crisis. (...) De expositie biedt, behalve een fotografisch superieure terugblik op het ellendige jaar dat 2019 veelal was, de bezoeker gelegenheid tot zelfreflectie. Zo kan die zich afvragen hoe de angst voor het virus leidt tot egocentrisme en het opzetten van oogkleppen om het leed van ver weg buiten het bewustzijn te houden. Maar ook: kunnen de door de jury onderscheiden foto’s bij WPP me nu wél weer raken? Is, met andere woorden, de persoonlijke nieuwsquarantaine opgeheven nu er enige maatschappelijke normalisering plaatsvindt? De expositie doet daar alles aan."