Toonkunstkoor Alkmaar

Misa Criolla

concert
De Misa Criolla is een van de eerste missen ter wereld die – toen de kerk dat toestond in de zestiger jaren – werd gecomponeerd in de volkstaal. Het werk is geschreven ter nagedachtenis aan de Holocaust. Het is een volkse mis, in het Spaans, gebaseerd op Argentijnse ritmes. Het werk swingt als een samba-band; het is een sacraal carnaval. De instrumenten van Los Criollos komen uit de Argentijnse volksmuziek.

Navidad Nuestra heeft een vergelijkbare stijl en instrumentatie. Het kerstverhaal – in zes delen – wordt hier gesitueerd in Argentinië!

Spetterende ritmes klinken ook in Stella Natalis, naast rustige en meer beschouwende passages. Met zijn twaalf delen is het een heel afwisselend werk. U hoort een aantal fenomenale trompetsolo’s!

De solisten zijn:
• Aliya Akhmadeeva, sopraan
• Los Criollos, Latijns-Amerikaans ensemble
• Philharmonia Amsterdam, orkest
• Annelies Komen, piano
• Marcel Mooibroek, trompet
• Marcel Joosen, dirigent.

Kijk voor meer informatie op www.toonkunst-alkmaar.nl.
De toegangsprijs is € 27,50, CJP en Vrienden Grote Kerk € 25, kinderen t/m 12 jaar € 14. Prijzen zijn inclusief een programmaboekje en consumptie in de pauze.
    Prijs Normaal € 27,50 PrijsCJP65 € 25,00 PrijsKind € 14,00
    Incl. drankje en garderobe