Nederlandse Bachvereniging

Mariavespers

klassiek

De Vespers zijn Monteverdi’s visitekaartje met eeuwigheidswaarde

Met zijn Vespers bewees Monteverdi op welke eenzame hoogte hij stond. Of hij kon vermoeden dat zijn bonte verzameling een moderne klassieker zou worden…? De Nederlandse Bachvereniging brengt Monteverdi’s verbluffende en kleurrijkende werk ten gehore. Een meesterwerk met een grote M.

Monteverdi had het goed aan het sprankelende hof van Mantua. Hij speelde er gamba, componeerde volop madrigalen, schreef operageschiedenis. Zou het hem lukken de veeleisende Gonzaga-hertogen in te ruilen voor een paus? Als maestro di cappella in Rome zou hij met zijn werk écht zijn stempel drukken op de muziekgeschiedenis. De Vespers werden Monteverdi’s visitekaartje met eeuwigheidswaarde, ook al sloeg Paulus V de avances af.

Aan Vespers-autoriteit Andrew Parrott om zijn licht te laten schijnen over de kleurrijke mix van oude meerstemmige kerkmuziek en ontluikende barok. Als spraakmakende pionier van historisch geïnformeerde uitvoeringen verblufte hij al in 1984 met zijn Taverner Consort. Sleutelwoorden: transparantie, de menselijke maat en het klinkend resultaat van recent onderzoek. Precies waar de Bachvereniging anno 2019 nog altijd voor staat.
    Prijs Normaal € 39,50
    incl. drankje en garderobe

Extra / Inleiding

Spel:
dirigent: Andrew Parrott | solisten: Griet De Geyter - sopraan, Isabel Schicketanz - sopraan, Victoria Cassano - mezzo-sopraan, Rodrigo del Pozo - (hoge) tenor, Kevin Skelton - (hoge) tenor, Zachary Wilder - tenor, Joao Moreira - tenor, Victor Torres - tenor, Joep van Geffen - bas, Joel Frederiksen - bas