Koorstraat 2
1811 GP, Alkmaar
NH NL 072 548 99 99


Nederlandse Bachvereniging

Bach & Sandström

klassiek Afgelast

De contouren van Bachs muziek krijgen een eigen leven.

Geen instrument raakt het hart zoals de menselijke stem. De Nederlandse Bachvereniging zingt niet alleen Singet dem Herrn van Bach, ook de motetten van diens oudere broer passeren de revue. Net als de barokke klanken van Sandström. Gastdirigent Grete Pedersen neemt u mee op een avontuur dat de eeuwen overbrugt.
 
Het stralende Singet dem Herrn deed ooit Mozart de oren spitsen: ‘Daar valt nog iets van te leren’, zou hij geroepen hebben. Bach dacht vast hetzelfde. Het werk heeft hemzelf en zijn studenten geïnspireerd. Zo klonk Fürchte dich nicht vaak bij een uitvaart, net als twee van de ontroerende motetten van Bachs oudere broer Johann Christoph.
 
Sven-David Sandström voorziet de barokke motetten van een hedendaagse echo. Hij geeft de contouren van Bachs muziek een eigen leven en leert ze een geheel nieuwe taal. Zijn transformatie van Purcells Hear my prayer, o Lord laat de luisteraar zelfs in verwarring achter. Gastdirigent Grete Pedersen overtuigde met haar Norske Solistkor tijdens het jubileumproject 150 Psalms van het Nederlands Kamerkoor en won in 2018 een Diapason d’Or voor haar indrukwekkende Bach-opname.

Programma
Johann Christoph Bach
Lieber Herre Gott, wecke uns auf
Der Gerechte, ob er gleich zu zeitlich stirbt
 
Johann Sebastian Bach
Singet dem Herrn, BWV 225
Fürchte dich nicht, BWV 228
 
Sven David Sandström
Singet dem Herrn
Fürchte dich nicht
 
Henry Purcell/Sven David Sandström
Hear my prayer, O Lord
 
Henry Purcell/Gunnar Eriksson
Music for a while

Lees hier een interview met Grete Pedersen
Kaarten
  • Zaal Grote Kerk
    Prijs Normaal € 28,00
    incl. drankje en garderobe
    Afgelast

Extra / Inleiding

Spel:
dirigent: Grete Pedersen