NH NL 072 548 99 99

Kaasmarkt orgelconcert

Gratis orgelconcert door Maurits Bunt

concert Gratis toegang
Het Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op dit prachtige instrument. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

De Grote Kerk is gratis toegankelijk en het beroemde Schnitger orgel wordt om 13.00 uur bespeeld door een student-organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door Maurits Bunt.

Reserveer een ticket voor je bezoek
Let op: het is noodzakelijk om voorafgaand aan je bezoek aan de Grote Kerk een gratis ticket te reserveren, in verband met de richtlijnen van het RIVM. Reserveer een ticket voor de gewenste dag en tijd via deze pagina.

Biografie

Maurits Bunt (1997) is organist, clavecinist, kerkmusicus en beiaardier. Hij ontving zijn eerste orgellessen in zijn woonplaats Apeldoorn op 9 jarige leeftijd. Vervolgens heeft hij bij Sietze de Vries (Groningen) gestudeerd, waar literatuurspel en improvisatie de speerpunten vormden. Bij Ton Koopman (Bussum) volgde hij privéles interpretatie oude muziek.

Momenteel studeert hij clavecimbel bij Tini Mathot (Bussum). Daarnaast studeert hij hoofdvak orgel bij Bas de Vroome en Aart Bergwerff, improvisatie bij Hayo Boerema en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek aan het Codarts Conservatorium Rotterdam. In Amersfoort studeert hij hoofdvak beiaard aan de Nederlandse beiaardschool (HKU, Utrechts Conservatorium) bij Frans Haagen.

De afgelopen jaren was Maurits deelnemer aan diverse concoursen. In 2014 won hij op clavecimbel de 1e prijs op het concours van het Bachfestival Lelystad. Ook volgde hij masterclasses bij onder andere Wolfgang Zerer, Ton Koopman, Daan Manneke, Matteo Imbruno en Willem Tanke.

Hij is actief als privé-docent voor orgel en clavecimbel. Als kerkmusicus is hij verbonden aan de Evangelisch Lutherse kerk in Apeldoorn. Daarnaast verleent hij als continuo-speler regelmatig zijn medewerking in ensembles en is hij verbonden aan het Geistliches Consort wat zich richt op het uitvoeren van 'oude muziek'. Momenteel concerteert hij in binnen en buitenland.

Van Covelens orgel

William Byrd (1539/40-1623), Fantasia in A-mineur

Van Hagerbeer/Schnitger orgel

Nikolaus Bruhns (1665-1697), Preludium in e-moll