NH NL 072 548 99 99

Kaasmarkt orgelconcert

Gratis orgelconcert door Vittorio Vanini

concert
Het Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op dit prachtige instrument. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

De Grote Kerk is gratis toegankelijk en het beroemde Schnitger orgel wordt om 12.00 uur en 13.00 uur bespeeld door een organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door Vittorio Vanini.

Reserveer een ticket om zeker te zijn van toegang
Het vooraf reserveren van een gratis ticket voor een bezoek aan de kerk is niet meer noodzakelijk. Wel geldt er een beperking op het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in de kerk aanwezig mag zijn. Wil je dus graag verzekerd zijn van toegang op een bepaald tijdslot? Dan is het nog steeds mogelijk om vooraf een gratis kaartje te reserveren via de website.  Reserveer een gratis ticket voor dit orgelconcert op deze pagina en kies in de kalender voor 21 augustus, tijdsvak 12:00 of 13:00.

Vittorio Vanini
, geboren in 1996 in Milaan, startte in 2011 aan het Conservatorio van Como (I), waar hij eerst studeerde bij L. Bassetto en vervolgens bij E. Viccardi. In 2017 rondde hij cum laude de bachelor Orgel af. Naast zijn hoofdvak orgel studeerde hij ook orgelliteratuur, klavecimbel en Thorough-Bass bij D. Pozzi en compositie bij A. E. Negri en C. Calderoni.
Hij studeert sinds 2018 aan de Schola Cantorum Basiliensis (CH), hier krijgt hij les van Tobias Lindner.

Hij werkte als kerkorganist in de parochies van Lurago Marinone en Cucciago (I), en gaf concerten in Italië, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk; bovendien zijn enkele van zijn composities gespeeld tijdens concerten.

Verder volgde hij masterclasses bij JC Zehnder, M. Radulescu, E. Viccardi, L. Lohmann, A. Liebig, S. Molardi, M. Ballico, W. Zerer, L. Ghielmi, P. van Dijk, T. Lindner, B. Alard en B. Righetti, over improvisatie van S. Rattini, over klavecimbel van F. Corti en O. Salandrini en over compositie van I. Fedele.

In 2018 won hij de tweede prijs (eerste prijs niet toegekend) tijdens het "Rino Benedet" concours in Bibione (I), en de derde prijs ex-aequo tijdens het "Organi storici nel basso Friuli" concours in Muzzana del Turgnano (IK). In 2019 won hij de tweede prijs en de publieksprijs tijdens het "Schnitger" - concours in Alkmaar (NL) en de derde prijs ex-aequo in Sion (CH).
In 2017 nam hij als continuospeler en als artistiek leider, deel aan een live opname van Lombard barokmuziek (F. S. Rusca en I. Donati), uitgegeven door Halidon in november `17.