NH NL 072 548 99 99

Kaasmarkt orgelconcert

Gratis orgelconcert door Mark Heerink

concert
Het Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op dit prachtige instrument. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

De Grote Kerk is gratis toegankelijk en het beroemde Schnitger orgel wordt om 12.00 uur en 13.00 uur bespeeld door een organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door Mark Heerink.

Reserveer een ticket om zeker te zijn van toegang
Het vooraf reserveren van een gratis ticket voor een bezoek aan de kerk is niet meer noodzakelijk. Wel geldt er een beperking op het aantal bezoekers dat tegelijkertijd in de kerk aanwezig mag zijn. Wil je dus graag verzekerd zijn van toegang op een bepaald tijdslot? Dan is het nog steeds mogelijk om vooraf een gratis kaartje te reserveren via de website.  Reserveer een gratis ticket voor dit orgelconcert op deze pagina en kies in de kalender voor 14 augustus, tijdsvak 12:00 of 13:00.

Mark Heerink
(Alkmaar, 1966) studeerde orgel en kerkmuziek aan de conservatoria van Amsterdam, Rotterdam en Alkmaar bij Hans van Nieuwkoop, Pieter van Dijk, Bernard Winsemius en Jos van der Kooy en sloot deze studies af met het behalen van de diploma’s Docerend- en Uitvoerend Musicus voor orgel en het Praktijkdiploma Kerkmuziek. Daarnaast studeerde hij koordirectie bij Daniel Reuss aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en volgde hij masterclasses voor organisten bij onder meer Daniël Roth, Naji Hakim, Jean Boyen en Olivier Latry. Op het Nationaal Orgelconcours te Leiden behaalde hij in 1990 de eerste prijs in de categorie Oude Muziek.

Mark Heerink was vanaf 2002 tot 2017 werkzaam voor het bisdom Haarlem-Amsterdam als muziekconsulent voor amateurmusici en (semi) professionele kerkmusici in Noord-Holland. In die hoedanigheid ontwikkelde en gaf cursussen aan dirigenten, organisten, cantores en organiseerde hij diverse korendagen en repertoiredagen voor organisten, dirigenten en koorzangers.

In 2016 werd hij benoemd als stadsorganist van Hoorn met als doel de historische orgels in de gemeente Hoorn onder de aandacht te brengen bij een breed publiek en educatieve projecten te organiseren voor de jeugd.

Mark Heerink is werkzaam als kerkmusicus voor de RK parochie Heilige Matteüs en aangesteld als organist-dirigent van de H.H. Cyriacus & Franciscuskerk (Koepelkerk) in Hoorn.

Van Covelens orgel

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562-1621)       Toccata ex C