NH NL 072 548 99 99

Kaasmarkt orgelconcert - reserveer een ticket

Gratis orgelconcert door Pieter van Dijk

concert Gratis toegang
Het Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op dit prachtige instrument. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

De Grote Kerk is gratis toegankelijk en het beroemde Schnitger orgel wordt om 12.00 en 13.00 uur bespeeld door een organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door Pieter van Dijk.

Reserveer een ticket voor je bezoek!
Let op: het is noodzakelijk om voorafgaand aan je bezoek aan de Grote Kerk een gratis ticket te reserveren, in verband met de richtlijnen van het RIVM. Reserveer een gratis ticket voor dit orgelconcert op deze pagina en kies in de kalender voor 17 juli, tijdsvak 12:00 of 13:00.

Pieter van Dijk
(1958) is organist van de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar en stadsorganist van Alkmaar. Als docent voor het hoofdvak orgel en hoofd van de orgelafdeling is hij verbonden aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast is hij professor voor orgel aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg. Hij vormt samen met Frank van Wijk de artistieke leiding van het Orgelfestival Holland, www.orgelfestivalholland.nl.
Zijn orgelopleiding ontving Pieter van Dijk van Bert Matter aan het Conservatorium in Arnhem. Hij vervolgde zijn studie bij Gustav Leonhardt, Marie-Claire Alain en Jan Raas. Op de internationale orgelconcoursen in Deventer (1979) en Innsbruck (1986) behaalde hij prijzen.
Pieter van Dijk maakte verscheidene cd’s op de orgels van de Alkmaarse Laurenskerk.
De dvd Alkmaar - the Organs of the Laurenskerk - ontving in 2013 de Preis der Deutsche Schallplattenkritik.
In 2017 startte Van Dijk een opnameproject rond de orgelwerken van J.S. Bach. Van het Alkmaarse orgel verschenen sindsdien 3 dubbel cd’s met Clavierübung III, de Leipziger koralen en de Neumeister collectie. Het Orgelbüchlein werd opgenomen op het Garrels-orgel te Purmerend.
Meer informatie: www.dmp-records.nl.
Pieter van Dijk vormt een orgel duo met Frank van Wijk en Maurizio Croci en treedt regelmatig op als continuo speler met Annegret Siedel (barokviool) en Elina Keijzer (blokfluit). Ook werkt hij regelmatig samen met het Amstel Quartet en La Sfera Armoniosa.
Hij publiceerde artikelen over M. Weckmann, J.P. Sweelinck, J.S. Bach en K. Straube. Hij is regelmatig jurylid bij internationale orgelconcoursen.
Als concerterend organist is Pieter van Dijk actief in diverse Europese landen, de VS en Japan.
    Gratis toegang
    Gratis toegang