Tata Steel Chess Tournament

Tata Steel Masters 5e ronde

verhuring Te gast
Het Tata Steel Chess Tournament heeft een lange historie. Ooit begonnen als personeelstoernooi van het staalbedrijf is het uitgegroeid tot een internationaal toernooi van wereldformaat, waar zowel grootmeesters als amateurs hun agenda’s voor vrijhouden. Tata Steel kiest voor schaken, omdat schaken gericht is op strategisch denken en op het vinden van creatieve oplossingen voor complexe vraagstukken.

Wereldkampioen Magnus Carlsen, die momenteel in Londen zijn titel verdedigt, is in januari weer van de partij tijdens het Tata Steel Chess Tournament. Naast Carlsen doen nog vijf grootmeesters uit de top tien van de wereld mee: Shakhriyar Mamedyarov (3), Ding Liren (4), Anish Giri (5), Vladimir Kramnik (7) en Viswanathan Anand (8). De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament vindt plaats van 11 tot en met 27 januari 2019. Traditiegetrouw zijn er ook weer twee Chess On Tour evenementen. Op woensdag 16 januari spelen de Tata Steel Masters de 5e ronde in TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar en op woensdag 23 januari spelen ze de 10e ronde in de Pieterskerk in Leiden. Alle speeldagen zijn gratis toegankelijk voor belangstellenden en zijn ook online live te volgen.

“De 81e editie van het Tata Steel Chess Tournament heeft een erg sterke bezetting”, aldus Jeroen van den Berg, directeur van het Tata Steel Chess Tournament. “De Tata Steel Masters groep heeft een gemiddelde rating van 2755 en telt maar liefst zes grootmeesters uit de top tien van de wereld.”

Informatie over het Tata Steel Chess Tournament is te vinden op www.tatasteelchess.com.
Binnenkort volgt meer informatie over het programma.
    Te gast