TangoArt Alkmaar

Tangofestival Tango à la Carte

verhuring Te gast
Op de vrijdagavond 21 september stat het Tangofestival in de Plein Zaal van TAQA Theater De Vest. Vandaag zijn we de hele dag in de Grote Kerk.

13:00-18:00u  'TangoMarkt' entree gratis
​Er zijn kramen met o.a. tangoschoenen, tangotekeningen en schilderijen, kaarten, tweedehands tangokleding. En men kan, voor een massage van de vermoeide voeten, nek en/of schouders, terecht bij masseuse Kyra Hoogzaad.
In het schip van deze majestueuze Gotische kerk kan door liefhebbers gedanst worden op de muziek van tango-dj Bert Manck.

DJ Bert Manck
Bert is een door vele tangodansers, vooral in de regio Noord-Holland, zeer geliefde en gewaardeerde tango-DJ. Hij draait met name traditionele tangomuziek. Met meerdere reizen naar Buenos Aires heeft hij zijn collectie mooie, dansbare tangomuziek tot stand kunnen brengen en laat hij de dansers op de vloer hier steeds weer van genieten.

​14:30-15:30u Introductieles Argentijnse Tango door Crista & José (tangodocenten van Luz de Luna). Gratis en aanmelden niet nodig!

16:00-17:30u Workshop Tango (alle niveaus) door Hendrik Jan van Rijswijk en Regina Lerma Martinez van de tangoschool Cuartito Azul uit Rotterdam. Thema: 'Dynamische Combinaties met giros'. Men kan zich per paar (kosten €30,-) opgeven via tangoartalkmaar@gmail.com

Over Hendrik Jan en Regina:
Hendrik Jan van Rijswijk begon zijn reis door de grote wijde wereld van de tango in 1998. Sindsdien heeft hij veel kennis opgedaan over de dans en de muziek. Hij bezoekt Buenos Aires jaarlijks om workshops te volgen en zich te laten inspireren door de nieuwste ontwikkelingen. Als danser wordt hij gekenmerkt door muzikaliteit, dynamiek en liefde voor het onverwachte. Als docent is hij enthousiast, analytisch en legt hij de techniek duidelijk uit.
Regina Lerma groeide op in zowel Spanje als Duitsland. Als danseres is ze een lichtend voorbeeld voor veel tangodames. Op de dansvloer weet ze hoe ze haar verleidelijke vrouwelijkheid als geen ander moet gebruiken en drukt ze zichzelf soms provocerend en vaak met een knipoog uit.

19:30-24:00u  Noche de Tango entree : € 20,-
(in de voorverkoop voor Vrienden € 15,-*)
Met DJ Lucas Malec (Argentinië), live muziek van Tango Orkest Amsterdam en performance van Hendrik Jan en Regina. En de hele avond zijn er de kramen van de TangoMarkt.

Tango Orkest Amsterdam
Dit gerenommeerde amateurorkest speelt een aantal sets goed dansbare muziek. Met 4 bandoneons, 2 celli, 7 violen, 1 contrabas, 1 zanger en 1 zangeres blijft het orkest trouw aan de bezetting van een 'orquesta tipica' bekend van de jaren 30 en 40. Ook in haar repertoire komt de sfeer van deze jaren terug.  Het orkest staat onder muzikale leiding van Gerard van Duinen.

DJ Lucas Malec (Argentinië)
Lucas heeft samen met Mira een tangoschool en salon in Amsterdam, genaamd 'Tinta Roja'. Hij is opgegroeid in Buenos Aires en woont nu in Amsterdam. Lucas is ook muzikant. Hij is een van de oprichters van het Pannonica Tango Quartet. Als DJ wordt zijn muziek gekenmerkt door zijn energie en staat hij erom bekend de dansers emotioneel betrokken te houden. Hij was DJ op bekende milonga's en festivals in Buenos Aires en Europa, zoals Santa Milonguita, Academia de Tango, de Amsterdam Tango Marathon, Club Fulgor de Villa Crespo, Maldita Milonga, etc.

De kosten voor entree zijn zowel vrijdag als  zaterdagavond  ter plekke te voldoen.
Voor de zaterdagavond, de Noche de Tango, zijn ook vooraf kaarten te verkrijgen door overmaking van het bedrag van  € 20,-* per entree naar IBAN NL10 INGB 0008 153078 t.n.v. TangoArt o.v.v. je naam. Wij zorgen dan dat jouw kaarten bij de kassa klaarliggen.

*  Voor de ‘Vrienden van TangoArt’ is er bij voorverkoop een korting van € 5,- op de entreekaart voor de ‘Noche de Tango’. Vrienden krijgen vooraf een code toegezonden. Let op! Deze korting geldt alleen in de voorverkoop en voor één entree per Vriend.
    Te gast