Dialogue

Mike Fentross’ La Sfera Armoniosa & Merlijn Twaalfhoven

concert
Ter ere van het 500-jarige jubileum van de Grote St. Laurenskerk creëerden Mike Fentross’ La Sfera Armoniosa en Merlijn Twaalfhoven een bijzondere voorstelling met de kerk in de hoofdrol.

In Dialogue wordt het eveneens 500 jaar oude repertoire uit de Medici Codex verweven met nieuw werk van de hand van Merlijn Twaalfhoven, dat speciaal voor deze gelegenheid gecomponeerd werd. In de uitvoeringen versmelten klank en ruimte, oude- en nieuwe muziek, professionals en amateurs en publiek en uitvoerende moeiteloos met elkaar. La Sfera Armoniosa voert dit kunstproject uit met een speciaal projectkoor bestaande uit maar liefst 200 amateurzangers - allemaal afkomstig uit Alkmaar en omstreken. Samen met organist Antonio Pedrósa, die tijdens deze gelegenheid zal spelen op het bijzondere Covelens orgel uit 1511, slaan zij een brug tussen het jaar 1518 en nu.

Gedurende de avond zijn er drie korte voorstellingen te bezoeken, met alle drie een ander karakter. Het is mogelijk om een ticket te kopen voor de gehele avond, maar de voorstellingen kunnen ook los van elkaar bezocht worden.

Passe partout: u betaalt € 25 euro, bestel alle drie de voorstellingn en automatisch wordt de € 5 korting verrekend in het winkelmandje. Er zijn nog enkele plekken vrij in het projectkoor van Dialogue - stuur bij interesse een mailtje naar productie@lasfera-armoniosa.com

Dit is een project in het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar.