Koorstraat 2
1811 GP, Alkmaar
NH NL 072 514 0707


Karavaan

Missa Homo Sacer

festival

Een theatrale mis met 5 vrouwenstemmen, een cello en een zondaar

Een ruimte, een mis, een oefening, een ritueel

In de Grote Kerk Alkmaar gaat een man te biecht. Hij zoekt naar woorden om zijn zonden te vatten. Een vijfstemmig vrouwenkoor en een cellist laden het niemandsland waarin hij zich bevindt. Samen zoeken de performers in en met elkaar naar harmonie — tussen hoofd en lichaam, woord en daad, stem en klank, schuld en boete.
De beweegredenen van de zondige mens worden echter steeds duidelijker en de kracht van het geloof begint te wankelen: hoe in Gods naam mens te zijn, vlees te zijn, te leven, als dat mens-zijn in de kern zondig is?

'Missa Homo Sacer' is een theatrale mis, een onverhoopte zoektocht naar eenheid, verbinding, verlossing en extase.

Over de maker
Timo Tembuyser (1991) is enorm veelzijdig. Hij is van huis uit architect, interesseerde zich voor architectuur, stedenbouw, sociologie en theater. En hij studeert dit jaar af aan de performanceopleiding van de Toneelacademie van Maastricht én studeerde de afgelopen jaren ook aan het conservatorium van Rotterdam. Dus, wat krijg je dan? Hij maakte een ijzersterk muzikaal en theatraal concept waarin je als publiek gevangen wordt door de prachtige klanken en de rake teksten.

Uit de pers
‘De grote kracht is de overweldigend mooie muziek en de charme van de spelers. Er spreekt een enorme liefde uit het stuk die bezit neemt van iedereen in de ruimte.’ – Theaterkrant

Credits:
Compositie, tekst, zang en spel: Timo Tembuyser | Koor: Eva Van der Post, Hélène Vrijdag, Petra Ball, Rose-Anne Van Elswijk, Charlotte Dommershausen | Cello: Job Greuter

Kaarten