Kaasmarkt orgelconcert

Gratis orgelconcert door Kasumi Hamano

concert Gratis toegang
Het Van Hagerbeer/Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op dit prachtige instrument en op het kleinere Van Covelens orgel. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

Om 12.00 uur worden de orgels bespeeld door een Europese organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door Kasumi Hamano.

Biografie
Kasumi Hamano is geboren in Tokio in Japan en studeerde af aan de Kwansei Gakuin University met een Bachelor diploma. Na in Japan privélessen orgel gevolgd te hebben bij Akiko Sakakura, kwam zij naar Amsterdam en begon haar orgelstudie bij Prof. Pieter van Dijk en Prof. Matthias Havinga aan het Conservatorium van Amsterdam.

D. Buxtehude
Prelude in d minor BuxWV 140