Kaasmarkt orgelconcert

Gratis orgelconcert door Jeroen Koopman

concert Gratis toegang
Het Van Hagerbeer/Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op dit prachtige instrument en op het kleinere Van Covelens orgel. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

Om 12.00 uur worden de orgels bespeeld door een Europese organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door Jeroen Koopman.

Biografie
Jeroen Koopman, geboren in Amsterdam, studeerde in de Jong Talentklas van het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Jos van der Kooy. Dit jaar studeert hij af voor zijn ‘Master of Music’ aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij lessen volgt bij Pieter van Dijk, Matthias Havinga en gastdocent Louis Robilliard (Lyon, Frankrijk).  Hij concerteerde onder andere in de Grote of St.-Bavokerk Haarlem, het Internationale Orgelfestival in Treviso in Italië en het Concertgebouw Amsterdam, waar hij een solo optreden verzorgde ter ere van de 20e verjaardag van ‘Stichting Papageno’ van Jaap van Zweden en de 130e verjaardag van het Koninklijk Concertgebouw.

Van Covelens-orgel

Jan Pieterszoon Sweelinck