Hielander Whisky Festival 2019

9e editie

verhuring
Wil je alles over whisky te weten komen? Kom dan op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari naar de 9e editie van het Hielander Whisky Festival. Noord-Holland Noord heeft haar eigen jaarlijks terugkerende whisky festival met de oer-Schot Wullie MacMorland als gastheer!

Op zo’n 2.500 m2 presenteren whiskyleveranciers hun beste whisky’s, zijn er Schotse lekkernijen te krijgen, is er een intensieve randprogrammering en veel, heel veel whisky… Kleur, geur en smaak zijn de belangrijkste ingrediënten voor een proeverij van klasse. U krijgt uitleg over de whisky’s en over de distilleerderijen waar deze geproduceerd worden. Ook andere onderwerpen komen aan de orde, zoals productieproces, kenmerken van whisky’s, hout en vaten, water en turf, ketels en andere technische aspecten.

Het Hielander Whisky Festival wordt gehouden op:
- vrijdag 8 februari (sessie 1) van 19.00 tot 23.00 uur
- zaterdag 9 februari (sessie 2) van 13.00 tot 17.00 uur èn
- zaterdag 9 februari (sessie 3) van 19.00 tot 23.00 uur

De entreeprijs bedraagt € 35,- p.p., deze is inclusief proefglas, festival-smaakwijzer en het proeven van de meest gangbare whisky's. Voor meer bijzondere whisky's moet bijbetaald worden, maar u hebt zelf de keuze of u dit wel of niet wilt doen. Tot 1 november geldt een vroegboekprijs van € 32,50.Bij 10 tickets, krijg je er eentje gratis en betaal je dus voor 9 tickets.

LET OP! In de Grote Kerk kunnen de Alba's, het betaalmiddel op het festival, alleen met contant geld gekocht worden.

Voor het festival geldt een minimum leeftijd van 18 jaar. Geldig identiteitsbewijs is verplicht. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een origineel proefglas met opdruk en een  festival-smaakwijzer. Op de genoemde tijdstippen gaan de deuren open en kan het publiek binnenstromen en de jassen ophangen. Een kwartier na aanvang wordt het festival geopend.

Het Schotse restaurant Hielander heeft voor het Whisky Festival haar activiteiten naar de Grote Kerk verplaatst, zodat tijdens de proeverij ook heerlijk en in stijl gegeten kan worden.

Reserveren
U kunt uw reservering voor masterclasses, rondleiding of blind-proeven plaatsen via whiskyticket@gmail.com.

Lees meer over het festival en masterclasses.