Associatie Uitvaartverzorging

Lezing: De uitvaart in verleden en heden

verhuring
Ter gelegenheid van het 500 jarig bestaan van de Grote Kerk in Alkmaar organiseert Associatie Uitvaartverzorging Alkmaar op zaterdag 20 oktober de lezing “De uitvaart in verleden en heden”.

In 45 minuten neemt Wim Cappers (funerair historicus en hoofdredacteur van Terebinth) ons mee in de veranderingen in de uitvaartcultuur. Hij zal de lezing waar mogelijk toelichten met voorbeelden uit Alkmaar.

Hoe ging en gaat men om met sterven, met de lijkschouw en met ceremonie rondom het begraven? En wist u dat je vroeger ook begraven kon worden in en rond de Grote Kerk? U hoort waarom en wanneer daar een einde aan kwam.

Aansluitend debatteren we over de gang van zaken in ‘uitvaartland’. “Profiteren van verdriet is van alle tijden”, “een uitvaartregelen kan je prima zelf” en andere prikkelende stellingen. Rond 15:30 uur sluiten we af met een borreltje.

Prijs Normaal € 5,00
    Incl. drankje en garderobe