Koorstraat 2
1811 GP, Alkmaar
NH NL 072 514 0707


Zomeravondconcert

Wim Diepenhorst

concert
Wim Diepenhorst is als orgel expert verbonden aan de rijksdienst voor Cultureel erfgoed. Hij studeerde muziekwetenschap in Utrecht en aan het Conservatorium van Amsterdam orgel bij Dr. Hans van Nieuwkoop. Diepenhorst heeft een spannend openingsconcert geprogrammeerd met op het grote orgel een aantal onvoltooide Bachwerken. Ongewis is hoe de completering tot stand zal komen: componeert Wim de ontbrekende notentekst of zal zijn improvisatiekunst hem hierbij leiden?
Naast Bach en Diepenhorst klinken ook werken van Van der Horst en Weckmann.
Op het koororgel muziek van de Franse componist Titelouze en de Engelsman Coperario. Laatstgenoemde werkte voor de Engelse koning Jacobus I en schreef zeer spannende consortmuziek. Een concert om met spanning naar uit te zien!

Programma

Van Covelens-orgel

Fantasia a 3                 
John Coperario (1570-1626)
Nigra Sum                    
J. L’Heritier (1480-1551)
Conditor alme siderum                
J. Titelouze (1563-1633)

Van Hagerbeer/Schnitger-orgel
Fantasia BWV 573                
Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Uit: Sonata in modo conjuncto: Andante        
Anthon van der Horst (1899-1965)
Gott sei gelobet und gebenedeiet 3 versus    
Matthias Weckmann (1616-1674)
Chaconne in d BWV 1004                
Johann Sebastian Bach
Improvisatie
Fantasia en Fuga in c BWV 562            
Johann Sebastian Bach

Biografie
Wim Diepenhorst (1971) studeerde muziekwetenwetenschappen in Utrecht en hoofdvak orgel in Amsterdam bij Dr. Hans van Nieuwkoop. Hij was eindredacteur van de encyclopedie Het Historische orgel in Nederland, orgeladviseur van de Ned. Hervormde Kerk en docent aan het conservatorium van Amsterdam. Sinds 2003 is hij specialist orgels bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed in Amersfoort. In die hoedanigheid begeleidt hij orgelrestauraties en doet hij onderzoek naar de geschiedenis, materiaalgebruik en instandhouding van monumentale orgels.

Entree
U bezoekt een Zomeravondconcert voor slechts € 8,00. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,00 (als Vriend koopt u uw kortingskaart aan de deur). Heeft u 4 concerten in uw winkelmandje, dan is het 4e concert (automatisch) gratis!
Kaarten
  • Zaal Grote Kerk
    Prijs Normaal € 8,00 PrijsCJP € 7,00
    Excl.drankje

Thuiskomst van een meesterwerk

Het Laurentius-altaarstuk van Maarten van Heemskerck