Zomeravondconcert

Minji Choi

concert
Het internationale Schnitger Orgelconcours 2017 werd gewonnen door de getalenteerde Zuid-Koreaanse organiste Minji Choi. Zij begint haar Alkmaarse recital met de speciaal voor het Van Covelens-orgel geschreven compositie ‘Spiegel’ uit 2005, van de Belgische organist/componist en voormalig intendant van de Munt Opera in Brussel Bernard Foccroulle. Het vijfdelige werk is een hommage aan Arnold Schlick die in 1511, ook het bouwjaar van het koororgel, zijn boek getiteld ‘Spiegel’ over orgels en orgelmuziek publiceerde.
Op het grote orgel composities van Bach en de Noord-Duitsers Tunder, Weckmann en Buxtehude.
Choi besluit haar programma met Mendelssohn’s bekende derde Sonate, waarin de componist het koraal ‘Aus tiefer Not’ verwerkte.

Van Covelens-orgel

Bernard Foccroulle (*1953)
Spiegel
I. Praeambulum
II. Vita dulceco
III. Ad te suspiramus
IV. Et Jesum
V. O pia
VI. Pro fine

Jan Pieterszoon Sweelinck (1562 – 1621)
Unter der Linden grüne (Onder een linde groen)

Van Hagerbeer/Schnitger-orgel
Franz Tunder (1614 – 1667)
Komm, Heiliger Geist, Herre Gott

Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Toccata and Fugue in E Major, BWV 566

Dieterich Buxtehude (c. 1637 – 1707)
Toccata in F Major, BuxWV 156

Matthias Weckmann (c. 1616 – 1674)
Gelobet seist du, Jesu Christ

Felix Mendelssohn Bartholdy (1809 – 1847)
Organ Sonata No. 3, Op. 65-3
II. Andante tranquillo
I. Con moto maestoso

Biografie
Minji Choi behaalde haar Bachelor of Music in orgel- en kerkmuziek aan de Presbyterian Universiteit en Theological Seminary in Seoel, Zuid-Korea bij Prof. So-In Park. Daarna studeerde ze verder voor haar Master of Music in orgel aan de Hochschule für Musik und Theater in Hamburg onder leiding van Prof. Pieter van Dijk; ze is met succes afgestudeerd in maart 2018. Ze heeft deelgenomen aan verschillende Masterclasses bij gerenommeerde professoren, o.a. bij Ludger Lohmann, David Titterington en Michel Bouvard, Wolfang Zerer. In 2014 won ze de 3de prijs in de Organ Competition of the Korean Association of Organists en in 2017 behaalde ze een enorm succes, toen ze zowel de 1ste prijs én de Audi Publieksprijs op het internationaal Schnitger-orgel-Concours in Alkmaar won. Minji Choi is momenteel bezig met het diploma Konzertexam aan de Hochschule für Musik und Theater bij Prof. Pieter van Dijk.

Entree
U bezoekt een Zomeravondconcert voor slechts € 8,00. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,00 (als Vriend koopt u uw kortingskaart aan de deur). Heeft u 4 concerten in uw winkelmandje, dan is het 4e concert (automatisch) gratis!
    Prijs Normaal € 8,00 PrijsCJP € 7,00
    Excl.drankje