Zin op Zondag: Gelijkheid

Met Özcan Akyol, Anousha Nzume, Frank Meester, De Kift en verse soep!

Zin op Zondag
Deze editie van Zin op Zondag staat in het teken van 'Gelijkheid'. Schrijver en columnist Özcan Akyol betreedt dit keer de kansel en neemt de preek voor zijn rekening. Frank Meester interviewt actrice, columniste, programmamaakster en schrijfster Anousha Nzume. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door de theatrale punkband De Kift. In de prachtige kerk worden lange tafels gedekt zodat u na afloop kunt napraten onder het genot van een heerlijke kop verse soep.

Özcan Akyol
Özcan Akyol is schrijver en columnist en neemt deze editie de preek voor zijn rekening. Hij studeerde Journalistiek en Nederlands, maar is met deze laatste studie direct gestopt toen hij twee contracten bij zijn huidige uitgeverij kreeg. Naast zijn literaire werk is hij vaste columnist voor o.a. het Algemeen Dagblad, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, BN/De Stem, de VARAgids, Nieuwe Revu, Helden en 90 Minutes. Eind oktober 2012 verscheen zijn debuut Eus bij Uitgeverij Prometheus. Verder schuift hij regelmatig aan als tafelheer bij De Wereld Draait Door om zijn visie op de actualiteit te geven. In 2017 maakte hij de documentaire ‘De neven van Eus’, een vijfdelige serie voor de Nederlandse televisie over Turkije.

Interviewgast
Anousha Nzume is half-Russisch, half-Kameroens. Ze groeide op in Amsterdam en is daar opgeleid aan de Hogeschool voor de Kunsten (kleinkunstacademie). Ze speelt, schrijft en presenteert al ruim twintig jaar en treedt op in diverse media. Nzume heeft gewerkt voor verschillende producenten en media-outlets. Sinds 2009 mengt zij zich in de racisme-discussie en spreekt zij zich regelmatig uit over zaken als zwarte piet en wit privilege.

Zin op Zondag
Lange tijd was de kerk de plek waar mensen samenkwamen om na te denken over thema’s als ijdelheid, hebzucht, gemakzucht, lust, jaloezie, wraak en vraatzucht. Iedereen worstelt wel eens met deze door de katholieke kerk benoemde zonden. Nu de kerkgang minder vanzelfsprekend is, komen TAQA Theater De Vest en de Grote Kerk Alkmaar met een eigentijdse variant: Zin op Zondag. Daarmee houden we de traditie van zingeving, verdieping en verbondenheid in ere, maar maakt de dominee op de kansel plaats voor een nieuwe generatie opiniemakers: columnisten, filosofen, cabaretiers, schrijvers, journalisten, politici en wetenschappers.

Presentatie: Frank Meester.
    Prijs Normaal € 15,00