Wearable Art Awards Holland (WAAH)

Award show

show
Op 31 maart 2018 vindt in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar de award show plaats van WAAH. In deze show komen de 5 eeuwen voorbij waarin de kerk haar plek in Alkmaar veroverde. Diverse historische iconen als Floris V, Willem Blaeu, Cornelis Drebbel, Oopjen Coppit en Bosboom-Toussaint komen ten tonele en doormiddel van dans, theater en bijzondere kostuums komt hun tijdsbeeld tot leven.

Het publiek kan voorafgaand aan de shows al kennis maken met het concept door de winkelroute die in het centrum van Alkmaar wordt gerealiseerd vanaf half april.

Designers zijn al maanden bezig met het maken van innovatieve en ambachtelijke kostuums waarin grote thema’s zijn verwerkt zoals bekend van de show uit 2016.
Zo’n 60 studenten van SUMMA Fashion uit Eindhoven hebben de historische iconen vertaald naar draagbare kledingstukken. Deze items komen in de show terecht en worden vooraf en achteraf tentoongesteld. Hierin zullen ook de kostuums van de designers een plek krijgen na afloop van de shows.

Reguliere tickets voor de show zijn te bestellen via de button, voor VIP tickets clickt u hier.

Dit is een project in het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar.