Unieke Zaken

'Zwart op Wit' (besloten)

toneel Besloten
Het is een prachtige dag en twee poppenmakers maken in hun werkplaats twee houten poppen: meneer Swart en meneer De Witt. Zodra ze klaar zijn krijgen ze vragen in hun hoofd: waar zijn ze? wie zijn ze?

De Witt denkt dat ze gemaakt zijn, geknutseld, met naald en draad in elkaar gezet. Swart denkt daar heel anders over. Zoiets moois als hijzelf, of zoals De Witt, kan niemand maken. Zoiets volmaakt kan alleen maar ontstaan in de natuur. Swart zal het laten zien: ze hebben een boom nodig, water, spechten met een scherpe snavel, winter, heel veel winter en tenslotte donder en bliksem. Maar hoe komen ze daaraan? Daar weten ze wel raad op: alles wat er in de werkplaats te vinden is gebruiken ze: het kledingrek, paraplu’s, vulmateriaal, hout, broodmessen… Aan het eind van het onderzoek weten ze dat ze zijn ontstaan of toch niet?

ZWART OP WIT: een heerlijke, grappige, soms hilarische zoektocht
ZWART OP WIT: poppen, muziek, spel, tekst, objecten en een ingenieus decor.
ZWART OP WIT: “Darwin meets Buurman & Buurman”

Unieke Zaken maakt al jarenlang theaterproducties voor de jeugd. De producties zijn een eigenzinnige en humoristische mengeling van mime, objectentheater en muziek.

Dit is een project in het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar.
Muziek:
Peter Bolten, Gijs Steenbergen