Koorstraat 2
1811 GP, Alkmaar
NH NL 072 514 0707


Toonkunstkoor Amsterdam

Matthäus Passion

klassiek
Toonkunstkoor Amsterdam brengt samen met het Concertgebouw Kamerorkest de Matthäus Passion van J.S. Bach. Nergens wordt de Matthäus Passion zoveel uitgevoerd en zo trouw bezocht als in Nederland. De grote thema’s van het lijdensverhaal en de troost dat liefde uiteindelijk de dood overwint, zijn er indringend in verklankt. Grondlegger van de Nederlandse “Matthäus-cultuur” is Willem Mengelberg. Hij begon in 1899 met de jaarlijkse uitvoeringen in Het Concertgebouw, een traditie die Toonkunstkoor Amsterdam nog jaarlijks hooghoudt.

Uitvoerenden:
Toonkunstkoor Amsterdam
Concertgebouw Kamerorkest
Roder Jongenskoor
o.l.v. Boudewijn Jansen
Evangelist         Marcel Reijans
Christus            Werner van Mechelen
Sopraan            Amaryllis Dieltiens
Alt                     Noa Frenkel
Tenor                Satoshi Mizukoshi
Bas                   Raoul Steffani

Toonkunstkoor Amsterdam is een ambitieus concertkoor, dat de grote koorwerken afwisselt met intieme programma’s, waarin  de veelzijdigheid van het koor tot uiting komt. Het repertoire reikt van Sweelinck tot aan vandaag. Naast de composities uit de 19de eeuw hebben de grote koorwerken uit  de 20ste en 21ste eeuw de bijzondere aandacht.
Toonkunstkoor Amsterdam is in 1829 opgericht en kent een rijke geschiedenis  met uitvoeringen onder leiding van Willem Mengelberg, Otto Klemperer, Bruno Walter, Eugen Jochum, Eduard van Beinum en Bernard Haitink. Traditiegetrouw verzorgt het koor de uitvoering van Bachs Matthäus Passion op Goede Vrijdag in het Amsterdamse Concertgebouw. Sinds 2008 is aan deze traditie de jaarlijkse uitvoering op Palmzondag in De Philharmonie in Haarlem toegevoegd. Daarnaast brengt het koor tenminste één eigen productie per seizoen. Toonkunstkoor Amsterdam wordt regelmatig uitgenodigd door professionele orkesten. Het koor werkte de afgelopen jaren samen met o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest, Het Balletorkest, het Orkest van  het Oosten, het Noord Nederlands Orkest,  het Nederlands Kamerorkest en het  Concertgebouw Kamerorkest. Recent werkte het koor mee aan uitvoeringen van o.a. het Requiem van Mozart, de Grande Messe des Morts van Berlioz en Visioni ed Estasi van de Vlaamse componist Wim Henderickx. 
Toonkunstkoor Amsterdam staat sinds 2003 onder leiding van dirigent en artistiek leider Boudewijn Jansen.
Kaarten
  • Zaal Grote Kerk
    Prijs Normaal € 39,50
    incl. drankje en garderobe
    excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

Extra / Inleiding