Koorstraat 2
1811 GP, Alkmaar
NH NL 072 514 0707


Tata Steel Symfonisch Blaasorkest

Concert

verhuring
Voor de pauze speelt het Tata Steel Symfonisch Blaasorkest o.l.v. de eigen dirigent Arnold Span een gevarieerd programma passend bij de tijd van Pasen, met o.a. werken van Grieg (Letzter Frühling), Bach (Wachtet Auf, Ruft uns die Stimme) e.a.

Na de pauze nemen Tata Steel Symfonisch Blaasorkest en verteller Ab Nieuwendorp u mee in het verhaal van de Markus Passion gecomponeerd door de Nederlandse componist Jacob de Haan. De zangpartijen zullen worden uitgevoerd door Rob Hazenberg (bariton) en Helen Katja Rothfuss (sopraan). De Markus Passion wordt gedirigeerd door de componist Jacob de Haan.
 
Kaarten à € 12,50 zijn nu te bestellen. Aan de deur kosten de kaarten € 15,-.

Tata Steel Orkest

Ook al bestaat het Tata Steel Orkest in naam nog maar sinds oktober 2010, het was in 1941 dat de voorloper van het orkest, De Walskoningen, werd opgericht. Na een aantal naamswijzigingen is sinds 2010 de naam van het orkest Tata Steel Orkest. Het orkest is het muzikale visitekaartje van het staalbedrijf Tata Steel in IJmuiden. Het orkest bestaat tegenwoordig uit vier verschillende formaties:

  • het Symfonisch Blaasorkest
  • de Big Band “The Swing Masters”
  • het Opleidingsorkest
  • het Leerlingenorkest
Het symfonisch blaasorkest verzorgt zowel in de regio als daarbuiten concerten met als doel de naamsbekendheid van Tata Steel te vergroten en de betrokkenheid van Tata Steel bij de samenleving en culturele activiteiten te onderstrepen. Voor de muzikanten is het orkest een inspirerend, leerzaam en professioneel georganiseerd orkest, waarbij muzikale kwaliteit hoog in het vaandel staat. Het orkest staat sinds 2015 onder leiding van Arnold Span.
 
Voor het publiek is het een aantrekkelijk en uniek orkest, en voor Tata Steel en zijn medewerkers is het een orkest om trots op te zijn: een bedrijfsorkest met topkwaliteit en uitstraling. Het repertoire van het orkest bestaat uit symfonische muziek, zowel originele symfonische blaasmuziek als ook arrangementen van klassieke en lichte muziek.
Kaarten
  • Zaal Grote Kerk
    Prijs Normaal € 12,50
    Incl. garderobe