Koorstraat 2
1811 GP, Alkmaar
NH NL 072 514 0707


Nederlands Kamerorkest & Nederlands Kamerkoor

Kathedrale klanken

klassiek
Een concert met kathedrale dimensies. Vaughan Williams nam een psalmmelodie van renaissance-componist Tallis en maakte er een indrukwekkende fantasie voor strijkers van, voor het eerst uitgevoerd in de majestueuze middeleeuwse kathedraal van Gloucester. Ook met Fauré betreden we een heiligdom, maar dan ingetogen en gewijd aan de overledenen. In zijn 'Requiem' zet hij met tedere klanken de traditionele dodenmis op muziek. Een delicaat programma op het lijf geschreven van het Nederlands Kamerorkest en het Nederlands Kamerkoor onder leiding van Gordan Nikolić en Risto Joost. Het is ook voor dit uitgelezen duo dat composer-in-residence Guillaume Connesson een nieuw werk zal schrijven.

Connesson – nieuw werk voor kamerkoor en kamerorkest                    
R. Vaughan Williams - Fantasia on a Theme by
Thomas Tallis                                                                 
Fauré – Requiem        

Met korting naar klassiek
Bent u een liefhebber van het Nederlands Philharmonisch Orkest / Nederlands Kamerorkest of wilt u kennismaken met deze toporkesten? Profiteer dan van een mooie korting. Als u twee concerten boekt, ontvangt u € 2,50 korting per kaartje. Bestelt u drie concerten, dan ontvangt u € 5,- korting per kaartje en koopt u vier concerten? Dan loopt de korting op tot € 7,50 per kaartje. Wanneer u online of via het bestelformulier bestelt wordt de korting automatisch verrekend. Bekijk de concerten.
Kaarten
  • Zaal Grote Kerk
    Prijs Normaal € 37,50 PrijsCJP € 15,00
    incl. drankje en garderobe
    excl. transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50

Extra / Inleiding

Spel:
o.l.v. Gordan Nikolić, viool Risto Joost, dirigent Judith van Wanroij, sopraan Martijn Cornet, bariton Nederlands Kamerkoor