La Sfera Armoniosa

'Dialogue' o.l.v. Mike Fentross

concert Te gast
In het jaar 1518, waarin de Grote Kerk werd afgebouwd, werd ook de Codex de Medici voltooid: een boek van de invloedrijke Medici-familie waarin muziek van destijds wereldberoemde Nederlandse componisten als Willaert, Josquin en Mouton was verzameld.

La Sfera Armoniosa wil ter gelegenheid van het 500-jarig bestaan deze Codex uitvoeren in de Grote Kerk. Dat doet het ensemble onder leiding van Mike Fentross en met medewerking van internationale topsolisten, componist Merlijn Twaalfhoven en 500 amateurzangers.

De Codex wordt uitgevoerd door een buitenlands topkoor, blazersensemble, strijkersensemble en orgel: een mogelijkheid om samen te werken met organist Pieter van Dijk die interludeert op het Van Covelens-orgel.

De gevierde jonge componist Merlijn Twaalfhoven is gevraagd om een nieuw klanksculptuur te maken die een brug vormt van de Medici Codex naar onze tijd. 500 amateurzangers zorgen in en om de Grote Kerk voor feestelijke uitvoering.

Dit is een project in het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar.
    Prijs Normaal € 15,00
    Excl.drankje