Klim naar de Hemel

Ontdek wat de Grote Kerk al 500 jaar ziet!

extra

Grote Kerk Alkmaar bestaat 500 jaar en dat wordt gevierd met een feestjaar vol optredens, tentoonstellingen en andere mooie evenementen in én rond de Grote Kerk. Meer dan 25 Alkmaarse organisaties hebben bijzondere plannen ingediend, die in 2018 werkelijkheid worden. Een letterlijk hoogtepunt is de unieke ‘Klim naar de Hemel’. Van 1 mei tot en met 8 oktober is iedereen welkom om een kijkje te nemen op het balkon dat tegen de Grote Kerk aan gebouwd is. Ontdek wat de Grote Kerk al 500 jaar ziet!

‘Het Laatste Oordeel’ van dichtbij
Via een steigertrap kun je de kerk vanaf het Kerkplein beklimmen. In eerste instantie naar een bordes op zo’n twintig meter hoogte, waarbij het vervolgens mogelijk is om dóór een raam in de Grote Kerk te stappen. Vanaf een loopbrug kun je nu van dichtbij het befaamde ‘Het Laatste Oordeel’, een gewelfschildering van Jacob van Oostsanen, bewonderen. Een unieke gelegenheid om dit meesterwerk van Van Oostsanen, met alle fraaie en bizarre ‘Jeroen Bosch-achtige’ details, van dichtbij te zien!

Naar de hemel
Daarna kun je je weg vervolgen naar het dak van de kerk. Vanaf het bordes leidt een trap naar boven en wandel je via de dakloop naar de vieringtoren, op bijna 40 meter hoogte. Dichterbij de hemel kun je in Alkmaar niet komen. Om de vieringtoren is ook een bordes geïnstalleerd, zodat je rond de vieringtoren kunt wandelen. Vanaf deze hoogte wordt beter inzichtelijk wat een indrukwekkende constructie deze laat-Gotische kerk is. En natuurlijk is het genieten van het overweldigende uitzicht!

Klim naar de Hemel langer open
Wegens het grote succes is de Klim naar de Hemel verlengd tot en met 8 oktober! De Klim is van maandag t/m donderdag open van 10.00 uur tot 17.00 uur. En van vrijdag t/m zondag van 10.00 uur tot 18.00 uur. Kijk voor actuele openingstijden, beschikbaarheid en tickets op www.klimnaardehemel.nl
Per uur kunnen maximaal 150 mensen de Klim ondernemen. Gezien deze beperkte capaciteit en de grote belangstelling is het slim om van tevoren kaarten te boeken.

Vrijwilligers gezocht
Draag jij de Grote Kerk een warm hart toe en ben je enthousiast over 'Klim naar de Hemel'? Help dan ook mee! 'Klim naar de hemel' is namelijk alleen mogelijk met behulp van vrijwilligers. Lees hier meer en meld je aan.

Dit is een project in het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar.