Kaasmarkt orgelconcert

Gratis orgelconcert door Cor van Wageningen

concert Gratis toegang
Het Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op dit prachtige instrument. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

De Grote Kerk is gratis toegankelijk en het beroemde Schnitger orgel wordt om 12.00 en 13.00 uur bespeeld door een Europese organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door organist Cor van Wageningen.

Cor van Wageningen studeerde aan het Conservatorium in Arnhem. In 1982 werd hij eersteprijswinnaar tijdens de 9e Internationale Orgeldagen Rijnstreek. Zijn discografie omvat een stilistisch rijk oeuvre, variërend van Duitse barok tot Italiaans belcanto. Internationaal is Cor van Wageningen bekend om zijn inzet voor de Duitse Romantiek, vooral van het werk van Max Reger. De serie Reger-cd's die hij maakt op grote Duitse romantische orgels, voornamelijk op het Sauer-orgel in de Dom van Berlijn, omvat vijf delen. Deze werden  in “Luister” van maart 2016 bekroond met een 10. Hij verzorgt gastlessen, masterclasses en voordrachten rond dit onderwerp aan verschillende conservatoria. Cor van Wageningen is organist van het Lindsen-orgel in Beek en was docent aan het Conservatorium in Arnhem en de Hogeschool Schumann Akademie.

Van Reger naar Gabrieli

Van Hagerbeer/Schnitger-orgel

Max Reger 1873-1916
Preludium c-moll o.Op