Hielander Whisky Festival 2018

8e editie

verhuring
Wilt u alles over whisky te weten komen? Kom dan op vrijdag 9 en zaterdag 10 februari naar de 8e editie van het Hielander Whisky Festival. Noord-Holland Noord heeft haar eigen jaarlijks terugkerende whisky festival met de oer-Schot Wullie MacMorland als gastheer!

Op zo’n 2.500 m2 presenteren whiskyleveranciers hun beste whisky’s, zijn er Schotse lekkernijen te krijgen, is er een intensieve randprogrammering en veel, heel veel whisky… Kleur, geur en smaak zijn de belangrijkste ingrediënten voor een proeverij van klasse. U krijgt uitleg over de whisky’s en over de distilleerderijen waar deze geproduceerd worden. Ook andere onderwerpen komen aan de orde, zoals productieproces, kenmerken van whisky’s, hout en vaten, water en turf, ketels en andere technische aspecten.

Sessies
Het Hielander Whisky Festival wordt gehouden op:
- vrijdag 9 februari (sessie 1) van 19.00 tot 23.00 uur
- zaterdag 10 februari (sessie 2) van 13.00 tot 17.00 uur èn
- zaterdag 10 februari (sessie 3) van 19.00 tot 23.00 uur

Entree
Kaartjes worden per sessie verkocht. U ontvangt een e-ticket welke u aan de deur kunt laten scannen op uw mobiele telefoon, u hoeft deze dus niet uit te printen! Tot 1 december geldt een vroegboekprijs van €32,50 en daarna bedraagt de entreeprijs € 35,- p.p., deze is inclusief proefglas, festivalboekje en proeven van de meest gangbare whisky's. Voor meer bijzondere whisky's moet bijbetaald worden, maar u hebt zelf de keuze of u dit wel of niet wilt doen.

Voor het festival geldt een minimum leeftijd van 18 jaar. Geldig identiteitsbewijs is verplicht. Iedere bezoeker krijgt bij binnenkomst een origineel proefglas met opdruk en een festivalboekje. Op de genoemde tijdstippen gaan de deuren open en kan het publiek binnenstromen en jassen ophangen. Een kwartier na aanvang wordt het festival geopend.

Het Schotse restaurant Hielander zal tijdens het Whisky Festival haar activiteiten naar de Grote Kerk verplaatsen, zodat tijdens de proeverij ook heerlijk en in stijl gegeten kan worden.

Reserveren
U kunt uw reservering voor masterclasses, rondleiding of blind-proeven plaatsen via whiskyticket@gmail.com.