Het Mysterie van Alkmaar

Een muzikaal theateravontuur in de Grote Kerk (8+)

familie

Wie redt de stad?

In 2018 bestaat de Grote Kerk Alkmaar 500 jaar en om dat te vieren, produceert TAQA Theater De Vest de spectaculaire familievoorstelling ‘Het Mysterie van Alkmaar’, exclusief te zien in de monumentale kerk. Laat je meevoeren in een zinderend spannend avontuur. Zet je ogen en oren open, want je hebt alle verborgen aanwijzingen nodig om het mysterie te ontrafelen. Wie kraakt de code en redt daarmee de stad?

De hoofdrollen van ‘Het Mysterie van Alkmaar’ worden vertolkt door actrice Maartje van de Wetering (winnares van tv-programma ‘Maestro’) en de acteurs Cees Geel (o.a. bekend van de succesvolle film ‘Simon’) en Pepijn Schoneveld (o.a. ‘Gooische Vrouwen’, 'Dokter Deen', 'Klokhuis'). Sopraan Laetitia Gerards (winnares Concertgebouw Young Talent Award) zal het publiek betoveren met haar prachtige stem. Samen nemen de acteurs een compleet symfonieorkest mee op hun avontuur langs de verborgen plekken van de kerk.

De voorstelling begint al op de nieuwe website www.mysterievanalkmaar.nl. Daar ga je met Maartje en Pepijn op ontdekkingstocht door de Grote Kerk en leer je de liedjes uit de voorstelling zodat je straks mee kunt zingen met de acteurs en het orkest.

Een unieke belevenis
‘Het Mysterie van Alkmaar’ is een sensationele ontmoeting met klassieke muziek en de geheimen van vijf eeuwen Grote Kerk. Een unieke belevenis voor jong en oud! Het concept is ontwikkeld door Joris Nassenstein en Jan Pieter Koch van De Orkestkeuken. Lucas de Waard schrijft het script en Geert Lageveen tekent voor de regie.

Dit is een project in het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar en wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podium Kunsten, Fonds 21, Victoriefonds, de Hofstee stichting en Zabawas.

AlkmaarPas
Met de AlkmaarPas krijg je € 2,50 korting op je kaartje. Kies tijdens het bestellen het juiste prijstype.
Spel:
Spel: Maartje van de Wetering, Cees Geel, Pepijn Schoneveld, Laetitia Gerards (sopraan). Concept en samenstelling: De Orkestkeuken - Joris Nassenstein & Jan Pieter Koch. Vormgeving: Dieuweke van Reij & Sanne Oostervink. Muzikale leiding: Johannes Leertouwer. Geluid: Koen Keevel. Productie: Joris Nassenstein. Bezetting orkest: Liset Pennings, fluit Dorine Schoon, hobo Lars Wouters van den Oudenweijer, klarinet Mieke van Dael, fagot Pau Blasco Ferrer, hoorn 1 Rinske van Oosterhout, hoorn 2 Frank Anepool, trompet 1 Sven Berkelmans, trompet 2 Maria Martpay, pauken/slagwerk Pieter van Dijk/Victor Baena, orgel viool 1 Carla de Kleuver-Leurs (concertmeester) Paul Medeiros Raven Mischke Anna Sophie Torn Catharina Ungvari viool 2 Casper Donker (aanv) Jens Groenewold Hieke Dam Wilma Thalen altviool Dirk Feller Geerten Feller Annemieke Huls cello Larissa Groeneveld/Evelien Prakke (aanv) Ege Atalay contrabas Teun Godschalk
Regie:
Geert Lageveen