Grafisch Atelier Alkmaar

Kinderworkshop Meerkleuren Linodruk met Lenneke Saraber

workshop Te gast
Meerkleurendruk linoleumsnede met meerdere platen door Lenneke Saraber Van 11:00 t/m 13:00 uur en van 14:00 t/m 16:00 uur Laat je inspireren door deze techniek. Het ontwerp verdelen we over twee plaatjes en drukken die vervolgens over elkaar heen. Het resultaat is een meerkleurendruk. Het voordeel van deze techniek is dat je met de beide plaatjes eindeloos kunt afdrukken. Wanneer je eenmaal met de drukpers aan het afdrukken bent, ontdek je hoe verschillend het kan zijn om een plaatje in een andere kleur te drukken. Je ontdekt vanzelf meer mogelijkheden. De mooiste afdrukken bewaren we in een zelfgemaakt mapje.
Lenneke Saraber (1967) drukt grote en kleine linosnedes. Zonder vooropgezet plan, vanuit een schetsidee, snijdt zij spontaan met gevoel in de plaat. Deze wordt afgedrukt in een kleur en daarna wordt er weer wat weggesneden om weer een kleur over de andere kleur af te drukken. Op deze manier wordt een prent, laag voor laag, kleur voor kleur, opgebouwd tot zich een schilderachtig beeld begint te vormen. Het werk laat een ontwikkeling zien van figuratie naar abstractie.
Van tevoren aanmelden: info@grafischatelieralkmaar.nl.
Deelnamebon vóór aanvang kopen in de Grote Kerk.

Voor de kinderworkshop geldt:
* Minimaal 4 - maximaal 10 kinderen
* Leeftijd 8-12 jaar