Architectuur Informatiecentrum Alkmaar

De kerk van morgen - Een foto tentoonstelling over 'de kerk van morgen'

tentoonstelling Gratis toegang
'De Kerk van Morgen' is een fototentoonstelling van het Architectuur Informatiecentrum Alkmaar over het hergebruik van monumentale kerken die net als de Grote Kerk van Alkmaar hun kerkelijke functie hebben verloren.

De tentoonstelling laat tien voorbeelden zien van multifunctioneel gebruik, zoals voor exposities, evenementen, prijsuitreikingen, muziekuitvoeringen en beurzen. En tien voorbeelden van kerken die geheel of gedeeltelijk zijn ingericht voor een nieuwe functie, zoals boekwinkel, hotel of wonen.

Daarnaast laat de tentoonstelling iets zien van het multifunctionele gebruik van de Grote Kerk Alkmaar. Enkele van de partijen die de afgelopen jaren in de Grote Kerk aanwezig waren voor een specifieke manifestatie, presenteren in de nissen van de kerk de resultaten van hun evenement.

Op vrijdag 3 augustus is de opening en vanaf 4 augustus t/m vrijdag 31 augustus is de tentoonstelling gratis te bezoeken voor het grote publiek. Op 24 augustus is er tevens een presentatiedag van herinrichtingsplannen van de Kerk van Morgen door meerdere ontwerpbureaus.

Dit is een project in het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar.