Alkmaarse Oratorium Vereniging i.s.m. Pieter van Dijk

AOV maakt reis door de tijd!

concert Te gast
Via zeer diverse muziekstukken reist het koor van de Alkmaarse Oratorium Vereniging op zondagmiddag 14 oktober 2018, met alle Alkmaarders die dat leuk vinden, door 500 jaar geschiedenis van muziek in de Grote Kerk.

Samen met stadsorganist Pieter van Dijk, het Promenade Orkest en professionele solisten, waaronder de uit Alkmaar afkomstige sopraan Hanneke de Wit, worden o.a. stukken van Haydn, Mendelssohn en natuurlijk Bach (dit keer de vrolijke Koffiecantate “Ei! wie schmeckt der Coffee süße, Lieblicher als tausend Küsse”) ten gehore gebracht. Reist u mee?!

Het programma is als volgt:

1. Stadsorganist Pieter van Dijk speelt (op het kleine orgel) van J.P. Sweelinck ‘Mein junges Leben hat ein End’
2. De vrolijke Koffiecantate (Schweigt stille, plaudert nicht, BWV 211) van Bach, door orkest, solisten en koor
3. Mariazeller Mis van Haydn, door orkest, solisten en koor
4. Hör' mein Bitten van Mendelssohn, door orgel, sopraan en koor
5. Van der Mollenfeeste van Herman Strategier, door orkest en koor
6. Stadsorganist Pieter van Dijk speelt op het grote orgel van Piet Kee (componist en bovendien organist van de Grote Kerk van 1952-1986): Valerius-Gedenck-Clanck 76

Dit is een project in het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar.
    Prijs Normaal € 27,50
    Incl. garderobe