Alkmaars Symfonieorkest

Viering 500 jaar Grote Kerk Alkmaar 'Hoornconcert nr. 1 & Ouverture Egmont'

concert Te gast
In het kader van de viering ‘500 jaar Grote Kerk Alkmaar‘, verzorgt het Alkmaars Symfonie Orkest een bijzonder concert.

Op het programma staat het ‘Hoornconcert nr. 1’ van Richard Strauss, met Teunis van der Zwart als solist op hoorn. Voor dit hoornconcert is gekozen omdat koperen instrumenten met hun geheel eigen geluid het interieur van onze kerk prachtig sieren. Ook wordt ‘Ouverture Egmont’ van Ludwig van Beethoven uitgevoerd, vanwege de nauw met Alkmaar verweven historie waarop het stuk gebaseerd is. Tevens speelt het orkest de '1ste Symfonie' van Charles Gounod.

Over het Orkest
Het Alkmaars Symfonie Orkest telt ca. 40 enthousiaste amateur musici. De leden komen uit Alkmaar en omgeving. Het orkest speelt muziek uit diverse stijlperiodes: barok, klassiek, romantiek en soms hedendaags repertoire.

Tickets kosten €15,00 en zijn inclusief een kopje koffie of thee.

Dit is een project in het kader van 500 jaar Grote Kerk Alkmaar.
    Prijs Normaal € 15,00
    incl. drankje en garderobe