centrum voor kunst, cultuur en maatschappelijke activiteiten
Tweede fase vernieuwing Grote Kerk

Het Masterplan voor de Grote Kerk Alkmaar bevat een groot aantal aanpassingen voor de kerk en een presentatieopstelling voor de bezoekers. Wilt u meer weten of helpen het mede mogelijk te maken?

De eerste fase van dit Masterplan is nu succesvol uitgevoerd; tijd om ons voor te bereiden op de tweede fase.

Gerealiseerd
De verouderde gasbranders zijn vervangen door moderne infraroodstralers en de vloerverwarming is verbeterd met voelbaar resultaat. De oude kosterwoning is opnieuw opgebouwd met meer en betere toiletvoorzieningen en een personeelsverblijf dat aan de huidige normen voldoet. Ook is het interactieve digitale meubel voor de gewelfschildering over 'Het Laatste Oordeel' met drie grote schermen gereedgekomen. Dit alles mede dankzij bijdragen van externe partijen die de kerk goed gezind zijn.

Bijzonderheden Grote Kerk uitlichten
Dit jaar zal ingezet worden op het werven van donaties voor Fase 2 van het Masterplan. Deze omvat het plaatsen van grote permanente tentoonstellingswanden met digitale schermen en mogelijkheden om voorwerpen uit de geschiedenis van de kerk te exposeren. Achter die wanden kunnen de stoelen, podia en expositieschermen worden opgeborgen. Ook komt er een stiltekapel, waar bezoekers die dat willen een kaars kunnen opsteken. Bij alle interessante punten in de kerk komen digitale schermen die daar toelichting over geven.

Lees meer over het Masterplan.
Bekijk de brochure Projectplan Permanente Digitale Expositie.

Mocht u meer informatie willen over het mede mogelijk maken van Fase 2, mailt u ons dan.

• Zoz banner
  • world press