centrum voor kunst, cultuur en maatschappelijke activiteiten
500 jaar Grote Kerk: succesvol begin

In 2018 vieren we het 500-jarig jubileum van Alkmaars grootste monument, de Grote Sint Laurenskerk. Zo'n bijzonder jubileum vraagt om een feestjaar, dat vooral wordt gevierd door de inwoners van Alkmaar en de regio, maar ook een aanleiding is om Alkmaar nationaal en internationaal te presenteren. Na een uitgebreide brainstorm is een projectgroep nu bezig alle plannen voor te bereiden.

Met een dergelijk jubileum kunnen de voorbereidingen niet vroeg genoeg beginnen. Er moet veel werk worden verzet voor de organisatie van evenementen, tentoonstellingen, publicaties of wedstrijden die invulling kunnen geven aan een belangrijk jubileum. Om het echt een jubileum maken voor iedereen moet het ook met hulp van iedereen worden georganiseerd.

BRAINSTORM SUCCESVOL BEGIN VOORBEREIDING 500 JAAR GROTE KERK

Ruim enthousiaste 100 deelnemers waren aanwezig bij de brainstorm voor het jubileum 500 jaar Grote Sint Laurenskerk. In drie groepen hebben zij in de kerk zelf vele honderden ideeën , suggesties en plannen meegegeven voor een feestelijk viering in 2018. Deze honderden ideeën vormen een goede basis om met de voorbereidingen te beginnen.

Na enkele voorbeelden van de directeur van het museum en uit de wereld van de succesvolle musicals kon men een half uur lang vrijuit alles aangeven wat dit jubileumjaar tot een gebeurtenis maakt die niet snel wordt vergeten.

Zoveel ideeën dat avondvoorzitter Ralph van Soomeren, directeur van de Rabobank ze nauwelijks kon samenvatten. Uiteenlopend van drones in de kerk, tot het vestigen van een marktplaats in de kerk, een eigen postzegel en het weer opbouwen van de meer dan zestig meter hoge kerktoren in laser.

Ook op de vraag of deelnemers mee willen helpen aan de organisatie kwamen veel positieve reacties binnen. De deelnemers willen er een jaar van maken voor iedereen, sociaal, spitritueel en toekomstgericht.

• Zoz banner
  • world press