centrum voor kunst, cultuur en maatschappelijke activiteiten
Zomeravond orgelconcert - studenten van het Amsterdams en Rotterdams Conservatorium spelen Andriessen en De Klerk : TAQA Theater De Vest

klassiek

Andriessen/De Klerk concert

Zomeravondconcert

De Haarlemmer Hendrik Andriessen had een grote voorliefde voor Franse muziek. Als veelzijdig componist gaf hij in de vorige eeuw het Nederlandse muziekleven een geheel eigen kleur. In zijn geboortestad Haarlem was hij organist aan de St.Josephkerk met het fraaie Adema-orgel. Dit Frans getinte orgel inspireerde hem tot het schrijven van zijn vroege orgelwerken. In 1934 volgde de 16-jarige Albert de Klerk hem daar op als organist. De Klerk werd in 1956 stadsorganist van Haarlem en was jarenlang als docent verbonden aan het Amsterdamsch Conservatorium. Hij was een begenadigd improvisator en ook zeer actief als componist.

Getalenteerde orgelstudenten van de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam zullen tijdens dit concert een klinkend overzicht geven van het orgelrepertoire dat deze twee grote Nederlandse musici hebben nagelaten.

U bezoekt een Zomeravondconcert voor slechts € 8,00. CJP-houders en Vrienden Grote Sint Laurenskerk betalen € 7,00 (als Vriend koopt u uw kortingskaart aan de deur). Heeft u 4 concerten in uw winkelmandje, dan is het 4e concert (automatisch) gratis!

Grote Kerk

Datum woensdag 13 september