centrum voor kunst, cultuur en maatschappelijke activiteiten
Nederlands Kamerkoor - Vespers van Rachmaninov : Nederlands Kamerkoor

klassiek

Vespers van Rachmaninov

Nederlands Kamerkoor

De All-Night Vigil of Vespers van Rachmaninov behoort tot het allergrootste koorrepertoire. Het is als de Vijfde van Mahler voor koormuziek: een stuk van symfonische omvang dat mensen al decennialang in vervoering brengt.
 
Rachmaninov is vooral bekend door zijn pianoconcerten en symfonieën, maar hij was een absolute meester in het schrijven van koormuziek. De titel All-Night Vigil is eigenlijk incorrect, want alleen de eerste zes van de vijftien delen van dit schitterende werk zijn bestemd voor de Russisch-Orthodoxe vesperdienst. De betekenis van het werk overstijgt welke traditie dan ook: de troost en verstilling die er uit spreken zijn ongekend. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Vespers ook tot de favorieten van de componist zelf behoort. Een prachtige afsluiting van het drieluik waarmee het Nederlands Kamerkoor zijn tachtigjarig bestaan viert.

Programma

  • Sergej Rachmaninov - All-Night Vigil op. 37 (Vespers)
 Uitvoerenden
  • Nederlands Kamerkoor
  • Peter Dijkstra chef-dirigent

Vers van De Vest
Dit is een Vers van De Vest voorstelling. Ga mee op theateravontuur en kies je eigen serie! Vers van De Vest is een geselecteerde reeks van 24 voorstellingen en concerten. Boek nog vier of negen Vers van De Vest voorstellingen en geniet met grote korting van de vele bijzondere producties. Voor 5 voorstellingen betaal je € 45 en voor 10 voorstellingen slechts € 80 (een kaartje kost dus € 9 of € 8 per voorstelling). Lees meer.

Grote Kerk

Datum donderdag 28 september
Tijd 20:15

Prijzen

Normaal € 25,00
  • zomeravond
  • world press
  • Verhuur banner