centrum voor kunst, cultuur en maatschappelijke activiteiten
Zomeravond orgelconcert door Gerrie Meijers in Laurentiuskerk : Stichting Vrienden van het Orgel

concert

Gerrie Meijers - In St. Laurentiuskerk

Zomeravondconcert

In 2016 werd het Pels-orgel van de St. Laurentiuskerk aan het Verdronkenoord door Adema's Kerkorgelbouw gerestaureerd en herplaatst op het orgelbalkon. Alkmaar is hierdoor een orgel rijker, waarop romantisch en 20de en 21ste eeuws orgelrepertoire verantwoord kan worden uitgevoerd. De virtuoze Haarlemse organiste Gerrie Meijers staat bekend om haar verrassende programmakeus. Dit zomeravondconcert wordt, evenals het concert in de Kapelkerk, georganiseerd door de Alkmaarse Stichting Vrienden van het Orgel.

Toon Hagen (geb. 1959)
Fantasie IV ‘Listen’
(n.a.v. psalm 80)
Charles-Marie Widor (1845-1937)
Uit Symphonie VII Op. 42:
-IV Allegro ma non troppo
-VI Allegro vivace(Finale)
César Franck (1822-1890)
Choral I en mi majeur
Jan Welmers (geb. 1937)
Laudate Dominum
(naar de melodie van psalm 117)

Biografie
Gerrie Meijers, organist en pianist, studeerde met onderscheiding af als Uitvoerend Musicus. Op de internationale orgelconcoursen van Toulouse en Nijmegen won zij prijzen en van de Société Academique “Arts-Sciences-Lettres” ontving zij de zilveren medaille vanwege haar verdiensten voor de Franse muziek. Gerrie concerteert in binnen- en buitenland en is zeer actief als begeleider met een uitgesproken voorkeur voor het vocale genre in de breedste zin van het woord. Zij is organist van de Remonstrantse Kerk in Haarlem en pianist/correpetitor bij een groot aantal koren. Daarnaast vormt zij duo’s met de zangeressen Wieke Ubels, Annette Stallinga en Cecile Roovers en een vierhandig duo met Christine Kamp. Als freelancer werkt ze regelmatig bij diverse ensembles zoals Holland Opera, Stichting Vocaal Talent Nederland en het Orlandus-ensemble.
Gerrie Meijers maakte diverse radio- en cd-opnamen, o.a. van de Symphonie-Passion van Dupré. Bijzondere producties waren de dansvoorstelling Pulse in het Orgelpark op muziek van Ligeti, de première van het Fukushima requiem van Zsigmond Szathmáry tijdens het openingsconcert van het Internationaal Orgelfestival Haarlem 2012 en de muziekvoorstelling Luther van Boudewijn Tarenskeen voor bariton, koor Cappella Amsterdam en orgel in 2013.
De kindervoorstelling ‘voor het slapen gaan’ van Cecile Roovers (zang) en Gerrie Meijers (orgel) ging najaar 2016 in première in Maastricht en met de Lichtbende maakte ze de muziekproductie Zeven dagen met muziek van Messiaen. Als een soort pendant ging dit jaar in het Orgelpark de voorstelling Zeven nachten in première, waarbij de muziek van Gorecki en Gubaidulina het uitgangspunt was.

Entree
Let op: dit concert wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van het Orgel en vindt plaats in de Sint Laurentiuskerk, Verdronkenoord 68 in Alkmaar

Kaartverkoop vindt plaats aan de deur.

Grote Kerk

Datum woensdag 30 augustus