centrum voor kunst, cultuur en maatschappelijke activiteiten
Expositie World Press Photo 17 : TAQA Theater De Vest

tentoonstelling

World Press Photo Exhibition 2017

World Press Photo

Foto: Walid Mashhadi, Agence France-Presse. Titel: 'Rescued From the Rubble'

Voor het eerst in Grote Kerk Alkmaar: ‘World Press Photo Exhibition 2017’, de meest indrukwekkende nieuwsfoto’s te zien vanaf vrijdag 14 juli. Wij zijn zeer verheugd deze indrukwekkende persfoto’s voor een periode van vijf weken in de kerk te kunnen tonen.

“De Grote Kerk Alkmaar leent zich goed voor het exposeren van foto’s. Na de tentoonstelling ‘Gelukzoekers’ met beelden van Rick Akkerman, gingen we op zoek naar een mooie nieuwe invulling voor de zomerperiode. Dat is gelukt met deze internationaal vermaarde ‘World Press Photo’ tentoonstelling!” aldus directeur Peter Blaauboer.

‘World Press Photo Exhibition 2017’ is te zien van vrijdag 14 juli tot en met zondag 20 augustus en is gratis toegankelijk. Bekijk hier alvast een overzicht van de winnende foto’s.

De allereerste World Press Photo tentoonstelling werd in 1955 in Amsterdam gehouden en daar gaat de tentoonstelling sinds 2014 jaarlijks in première. Na de periode in Alkmaar gaan de foto’s op reis. World Press Photo ontvangt steun van de Nationale Postcode Loterij en wereldwijde sponsoring door Canon.

Vrij entree. De kerk is geopend dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.

Lees meer over de World Press Photo Exhibition 2017 in de Grote Kerk Alkmaar.

Grote Kerk

Datum donderdag 20 juli