centrum voor kunst, cultuur en maatschappelijke activiteiten
Concert Bath-Alkmaar Twinning Association : Bath Abbey

verhuring

Concert Bath - Alkmaar

The Boys and Men Choir from Bath Abbey

Bel Kassa

Dit koor is één van de meest toonaangevende kerkkoren in Engeland. Ze brengen een special concert met heilige, Engelse muziek. Dit concert is onderdeel van een jaar lange viering van 70 jaar vriendschap tussen twee steden Bath en Alkmaar, die zijn oorsprong vindt in de Twee Wereldoorlog.

The Bath Abbey choir bestaat uit 20 jongens van 8 – 13 jaar en 10 mannen. Zij voeren muziek op die je doorgaans hoorde tijdens een zondagse avonddienst met werken van Byrd, Stanford, Vaughan-Williams en Holst. Ook wordt er gespeeld op het grote Van Hagerbeer/Schnitger orgel, door de internationaal vermaarde organist Dr Peter King.

Huw Williams, Director of Music van de Abbey, zegt dat het koor uitkijkt naar het concert in de historische setting van de Grote Kerk: “The Choir last sang in Alkmaar during the re-opening celebrations of the Grote Sint Laurens Kerk and its historic organ, following restortion, so we are delighted to be coming back to renew our acquaintance with this wonderful building, at the heart of Bath’s twin city.”

De Bath Abbey Choir verzorgt het hele jaar door de muziek tijdens de diensten in de Abbey. De koorjongens zijn geselecteerd op lokale scholen en de manen, professionele musici, voeren verschillenden ambachten uit en wonen er in de omgeving. Sommigen zijn “choral scholars” en studeren bij één van de twee universiteiten van Bath.

Het koor is regelmatig op nationale radio en televisie, tourt door Europa en zingt voor koningin Elizabeth en andere leden van het Engelse koninklijk huis.

Bel Kassa

Grote Kerk