centrum voor kunst, cultuur en maatschappelijke activiteiten
Ensemble van de afdeling Oude Muziek van het Conservatorium van Amsterdam mmv Pieter van Dijk (orgel) - Rondom Bach : Conservatorium van Amsterdam

klassiek

Rondom Bach

Kamermuziekensemble Conservatorium Amsterdam

Bel Kassa

Ook dit seizoen zijn er wederom enkele prachtige Bach Cantates in de Grote Kerk Alkmaar. Vandaag speelt het Kamermuziekensemble van het Conservatorium van Amsterdam met Pieter van Dijk op orgel.

In de serie ‘Rondom Bach’ presenteert het Sweelinck Barok Orkest op zaterdag
22 april een gratis toegankelijk concert met de titel ‘Ospedale Pietà’ (Venetiaans weeshuis). Op het programma staan werken van de componisten Porpora, Rosenmüller, Bach, Chamoun en Vivaldi.

Het ensemble bestaat uit Tatjana Zimre ( barokhobo) Matthea de Muynck (barokviool) ,Tabea Schwartz (blokfluiten), Anna Zimre (barokcello), Inga Maria Klaucke (barokfagot) en  Manuel Dahme (klavecimbel). Met medewerking van stadsorganist Pieter van Dijk.

Programma:
Concerto Sexta uit Sinfonie da camera op. 2 (:Nicola Antonio Porpora),
Sonata Sesta uit Sonate à 2. 3. 4. è 5. Stromenti (1682) (Johann Rosenmüller)
Fantasia (Concerto) in G-dur BWV 570 (Johann Sebastian Bach)
Sonata per 2 Violini, Fagotto obbligato e Basso (Antonio Lotti)
Fuge in c-moll BWV 574 over een thema van Legrenzi (Johann Sebastian Bach).

Gratis entree. Een donatie na afloop is welkom.

Bel Kassa

Grote Kerk