centrum voor kunst, cultuur en maatschappelijke activiteiten
Kaasmarkt orgelconcert door Olga Minkina : De Grote Sint Laurenskerk

concert

Gratis orgelconcert door Olga Minkina

Kaasmarkt orgelconcert

Het Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op dit prachtige instrument. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

De Grote Kerk is gratis toegankelijk en het beroemde Schnitger orgel wordt om 12.00 en 13.00 uur bespeeld door een Europese organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door organist Olga Minkina.

Biografie
Olga Minkina werd geboren in St. Petersburg, Rusland, waar ze haar eerste muzikale opleiding kreeg. Op 19-jarige leeftijd verhuisde ze naar Duitsland om in Herford kerkmuziek en piano te studeren.
Ze voltooide cum laude haar studie kerkmuziek in 2012 en studeert momenteel voor haar MA-graad in orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, onder toezicht van Pieter van Dijk.
Al tijdens haar studiejaren heeft ze een oeuvre opgebouwd, waarbij ze werkzaam was als koordirigent, organist en pianist.
Tevens organiseert ze regelmatig tournees, uitwisselingsprogramma's en andere activiteiten voor koren en andere groepen. Een van deze hoogtepunten omvatte de organisatie van een Internationaal muziek uitwisselingsprogramma in 2013, waarbij een koor uit Duitsland naar Sint-Petersburg reisde om een serie concerten en culturele evenementen uit te voeren.
Ze is ook trots op haar werk met kinderen en de verschillende projecten voor jongeren, die ze heeft geleid.
In maart 2014 werd Olga benoemd tot directeur muziek aan de Evangelisch-Lutherse Bartholomew-parochie in Brackwede. Een van de hoogtepunten van deze kerk is de bespeling van het in 1994 gebouwde Rowan West orgel, dat vastgelegd is in een serie video's.
Een van haar belangrijkste taken is het vergroten van bewustzijn voor dit prachtige instrument en om het bij een breder publiek bekend te maken.

Concert nr. 1
J.P. Sweelinck                         "Onder een linde groen"
(1562-1621)
F. Danksagmüller                     Estampie