centrum voor kunst, cultuur en maatschappelijke activiteiten
Kaasmarkt orgelconcert door Nicholas Papadimitriou : De Grote Sint Laurenskerk

concert

Gratis orgelconcert door Nicholas Papadimitriou

Kaasmarkt orgelconcert

Bel Kassa

Het Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op dit prachtige instrument. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

De Grote Kerk is gratis toegankelijk en het beroemde Schnitger orgel wordt om 12.00 en 13.00 uur bespeeld door een Europese organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door organist Nicholas Papadimitriou.

Biografie:
Nicholas Papadimitriou (1993) begon op 6-jarige leeftijd piano te studeren bij zijn eerste leraar Domenica Mikaits. Twee jaar later sloot hij zich aan bij een orkest voor jonge kinderen, waar hij 6 jaar deel van uitmaakte.
Op 13-jarige leeftijd trad hij toe tot het Philippos Nakas Conservatorium in Athene, waar hij piano bij Athanasios Grozas studeerde. En op 15-jarige leeftijd begon hij privéles op het orgel te nemen bij Zafeiria Vassiliou in de Megaron Concert Hall en in de Anglicaanse kerk in Athene.

In 2009 schreef hij zich in bij het Conservatorium van de School van Hogere Theorie, waar hij bij Michalis Rousselakis studeerde. Hij nam toen ook deel aan koorrichting klassen bij Valeri Oreskin en heeft ook deel uitgemaakt van het Conservatoriumkoor.
In 2012 behaalde hij zijn graad in Harmonie met een onderscheiding. En in 2013 werd hij toegelaten tot het Conservatorium van Amsterdam, waar hij orgel studeerde bij Jacques van Oormerssen, Pieter van Dijk en Matthias Havinga.
In die tijd studeerde hij ook piano bij Peter Besseling, Improvisatie en Basso Continuo bij Miklós Spányi en volgde hij dirigeerlessen bij Lucas Vis en Jos Vermunt. En gedurende deze tijd heeft hij ook deelgenomen aan talrijke Masterclasses van Louis Robilliard.
In september 2015 werd hij benoemd tot organist/dirigent in de Pastoor van Arskerk in Haarlem. En in september 2016 tot student assistent op het Conservatorium van Amsterdam voor bepaalde theorievakken. In oktober 2016 begon hij als organist te werken in de Pelgrimskerk in Badhoevedorp.

Programma:
J.P. Sweelinck: Chromatic Fantasy
J.S. Bach:
-  Fantasy in G major BWV 572 (Piece D'orgue)
- 'Nun komm der heiden heiland' BWV 659, 660 & 661

(duur ~30 minuten)