centrum voor kunst, cultuur en maatschappelijke activiteiten
Kaasmarkt orgelconcert door Daniel Nunes : De Grote Sint Laurenskerk

concert

Gratis orgelconcert door Daniel Nunes

Kaasmarkt orgelconcert

Bel Kassa

Het Schnitger orgel van de Grote Kerk Alkmaar staat wereldwijd bekend als uniek instrument. Tijdens de gratis toegankelijke Kaasmarktconcerten kunt u een half uur genieten van het indrukwekkende spel van de organisten op dit prachtige instrument. Stadsorganist Pieter van Dijk heeft de serie Kaasmarktconcerten voor u samengesteld.

De Grote Kerk is gratis toegankelijk en het beroemde Schnitger orgel wordt om 12.00 en 13.00 uur bespeeld door een Europese organist. Dit Kaasmarktconcert wordt gegeven door organist Daniel Nunes.

Biografie
Daniel Nunes (Coimbra, Portugal, 1988) kreeg op 8-jarige leeftijd zijn eerste pianolessen bij professor Prazeres Marçal in zijn thuisstad, Santarém, in Portugal.
In 2006 trad hij toe tot het Gregoriano Instituut in Lissabon, waar hij eerst orgel studeerde bij António Esteireiro waar hij zijn muzikale vaardigheden breed ontwikkelde, waaronder met een onderdeel Gregorian Chant.
In 2011 begon hij zijn Bachelor studies bij João Vaz op het Escola Superior de Música in Lissabon. In Den Haag studeerde hij bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium via het Erasmus-uitwisselingsprogramma. In dezelfde periode ontwikkelde hij zijn muzikaliteit bij Fabio Bonizzoni op het klavecimbel en zijn continuovaardigheden bij Kathryn Cok en Wilbert Hazelzet.
In 2013 trad hij toe tot de orgelklas van Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam en op dit moment studeert hij bij Pieter van Dijk en Matthias Havinga.
Hij is tevens organist van de Levend Water-parochie van Weesp en de St.Thomas van Aquino- parochie van Amsterdam.
Als orgelstudent nam hij deel aan competities en projecten, in Portugal en in Nederland. Hij heeft ook deelgenomen aan cursussen en masterclasses bij organisten zoals Daniel Roth, Hans-Ola Ericsson, Franz Joseph Stoiber, Jose Luis González Uriol en Louis Robilliard

Van Covelens Orgel:
Jan Pieterszoon Sweelinck                   Fantasia Chromatica
(1562-1621)
Van Hagerbeer/Schnitger Orgel:
Johann Sebastian Bach                        Allein Gott in der Höh sei Ehr BWV663
(1685-1750)                                         Toccata, Adagio, Fuga in C BWV564

Bel Kassa

Grote Kerk